Groei&Bloei Week 38 2021 de hele week op tuinreis

Week 38 2021 de hele week op tuinreis

Week 38 2021 de hele week op tuinreis

Door Engelse tuinen, bij hele hoge uitzondering,(oorzaak corona) maar daardoor wel een zeer uitzonderlijke en uitgebreide blik op de herfstbloeiers en ook nog eens een hele dag extra, the Shelsea Flowershow.

Eerst flink aan de slag in eigen tuin en daarna ga ik er lekker voor zitten, en smullen.

In eigen tuin: opruimen, grassen wegjassen, check-up op rupsen, en genieten van een aantal late bloeiers.

Zaaide de zonnebloemen heel laat, een kwart tot de helft aangevallen door slakken, maar kan toch wel twee bossies scoren, kleine margrietjes en najaarsmargrieten, de cosmos zaaide zich dit jaar heel matig uit maar…. deze met mooie donkere rand om hart steelt de show, deze monnikskap zal dit jaar de rij sluiten, helaas vorig jaar nog twee of drie bloemstelen nu nog maar een, bij nachecken van veronicastrums zag ik weer zijn bandvorming, heeft deze variant er het meest last van, dat moet ik opzoeken in archief, heb erg laat nog een aantal aardbeien gestekt, dat ik dat op een geschikt moment deed, zal hopelijk tot goed resultaat leiden, er staan wel twee Abelmoschus manihot Hibiscus trionum drie uren bloemen op de tuin, was vanmorgen te laat om zijn bloei te aanschouwen, maar er komen er nog meer, vond het plaatje in archief, voor Harry, met de vermelding mooie bloem, ik vind hem echt lijken op, de kleuren prachtig, het uitzaaien en dat het geen snijbloem is, minder.

En voor Paul, de vanille gele solidago, blijft laag in de schaduw van diverse hoge bloeiers en ,,denk’’ en zie tot nu toe geen uitzaaiers/lopers, (de Hessenhof schrijft, wij houden niet van invasieve planten), plukte vandaag een aantal frisse takken en van de andere bloeiers een paar handen vol, ga ik morgenochtend lekker mee schikken.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Paul

Paul

Hoi Veris,
Toch eens een keer wat tijd zien te maken om naar de Hessenhof te gaan. Ik houd ook niet van invasieve planten. Het zachte spreekt me erg aan.
Fijn weekend straks en groetjes.

Reageren op

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

Hoi Veris,
De najaarsmagrieten zitten nog flink in de knop! Ook de erigeron blijft maar doorgaan.  misschien well familie. Ook hier komen niet veel bloeiers erbij. Ik zit ook te wachten op de blauwe monnikskap en is toevallig ook bij mij gehalveerd. Zat vorig jaar onder de luis. Vorig jaar ook een Engeland tuinreis gecanceld. Misschien volgend jaar, kunnen we ons hart weer ophalen en ideeën opdoen. groet

Reageren op