Groei&Bloei Week 40 2021 rustig nazomerweer

Week 40 2021 rustig nazomerweer

Week 40 2021 rustig nazomerweer

Laat me genieten van late nazomer groei en bloei, maar ook, heerlijk ontspannen en heel gemakkelijk werken om de tuin klaar te maken voor nieuw tuinjaar.

Andijvie bijna klaar om te oogsten en koolplanten die er goed voorstaan, ze hebben slakken en rupsen weerstaan, ziet er goed uit na start met hindernissen.

Het prachtige nazomerweer zette heel wat aardbeiplanten aan tot bloei, of het tot oogsten van deze late zomerkoninkjes komt?????

Ook door mooie weer nog steeds veel bloemen op de tuin, hoopte op nieuwe kleur cosmosbloem op plant met donkere stelen, helaas, bij de oost-indische kers kwamen na de oranje kleurige bloemen wel diverse kleurvarianten tevoorschijn, alleen de diepdonker rode nog niet gezien. De drieurenbloem mag nog effe blijven, onder de omgewaaide Alma aster plopte in ene een paarse variant tevoorschijn, lijkt wel of ik bij de zacht gele solidago zijscheuten/stekken zie ontstaan??

Op diverse plaatsen zie ik zaailingen van de duizendschonen, laat ik ze terplekke groter groeien of zal ik ze nog voor de winter verplaatsen?

Begonnen met winterklaar maken van bedden waar ik volgend jaar aardappelen wil planten.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (4)

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

Hoi Veris, de oostindische kers zag je vroeger veel meer. Vaak werd ie gebruikt om composthopen te bedekken. In Madeira zag ik ze in het wild. Daar hangen ze verticaal aan de rotsen, een prachtig gezicht. Je asters doen het goed. Wat is de driekleurenbloem? die witte met donker hart? ik ken wel een viooltje die ze zo noemen. Is het niet de drie-urenbloem?

Reageren op

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

fout gelezen, je had het over de drieurenbloem…

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
De komende week ziet er veelbelovend uit. Hopelijk kun je daar nog wat van mee pikken. Zo te zien/lezen valt er nog heel wat te ontdekken in je tuin. Jouw cosmea’s beginnen hier hun zoveelste bloei, maar nu een dikke 50 cm hoger. Heel apart om te zien.
Geniet ervan en groetjes.

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Harry en Paul,
Lijkt of op de volkstuin veel bloemen en planten wat later uit de startblokken komen, uiteindelijk wel tot volle groei/bloei komen, alleen wat later, maar….... wel geheel op eigen kracht!! Een beetje rekening mee houden.
De drieurenbloem, Abelmoschus manihot Hibiscus trionum, laten staan voor plaatje/zaden.
Oost-indische kers doet mij denken aan de tuinen van Monet, grindpad met bogen vol o.i. kers, gebruik blad/bloem minimaal in de keuken, inleggen van zaden ooit proberen (wat de boer…..) tot zo lang kleurrijke, uitstekende bodembedekker/bestrijders van.
De aardappelbedden voor 2022 zo goed als voorbereid, nu nog knoflook en uien poten, dan is wat mij betreft de volkstuin winterklaar!!!

Reageren op