Groei&Bloei Week 41-42 2021 regen heel veel regen

Week 41-42 2021 regen heel veel regen

Week 41-42 2021 regen heel veel regen

gevallen vannacht, leek zachtjes te regenen gisteravond, maar vanmorgen bij nazien van weer statistieken van weerstation in de buurt zag ik grote cijfers, wat later vanmorgen poolshoogte wezen nemen bij regenmeter op de volkstuin, de schaal op de regenmeter werd dik overschreden, die loopt tot 35 millimeter, er zat fors meer in, schat 38 tot 40 millimeter.

Heel blij dat ik de bedden waar ik volgend jaar aardappelen wil groeien vorige week zo goed als geschoond heb en voorzien van lavagrit en een dunne mulch laag, dat de knoflook is gepoot net als de pootuitjes. Heb nog niet eerder pootui voor de winter geplant op de tuin, planten van pootui voor de winter is niet ongebruikelijk. De knoflook bouwde ik, net als voorgaande jaren door ze op dubbele diepte in de grond te planten.

In gesprek wat later van de week met medetuinier op de volkstuin, vertelde hij dat hij zijn knoflook op ruggen bouwde, daarom wil ik, wanneer de omstandigheden gunstig zijn nog een aantal teentjes knoflook op ruggen gaan zetten net als een paar pootuitjes, dit in verband met natte voeten!!!!!!

Deze tomaat op terras heeft geen last gehad van ziekten en draagt nog een paar mooie tomaten, de paprika/peper die ik gelijk met de tomaten in pot buiten plaatste zijn veel minder gevoelig voor ziekte en plagen, in verband met wind en regen heb ik ze wel binnen gezet om te kijken hoelang de groei erin blijft. De roos ooit zelf gezaaid geeft naast bottels nog steeds bloemen

Op fietstocht een prachtige bos witte alstroemeria’s gescoord, de paarse stipjes in de bloem kleuren perfect bij de chrysanten gekregen op de volkstuin.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

ja Veris, wat een weer. Ook in de Achterhoek is het niet veel beter (zie mijn log) Gelukkig blijft het water hier minder lang staan. Ik zoek toch nog iets voor drainage. Schijnt dat Jan op de preekstoel niet nat mag staan. Gebruik jij voor drainage lavagrid? Misschien moet ik dat proberen.
We zijn nu ook knoflook aan het poten. Meer voor de engerlingen te verjagen, als dat helpt. Mooie kleurcombinatie op het vaasje!

Reageren op

Antje Bömer

Antje Bömer

Dag Veris,

Na Regen komt zonneschijn! Hier aan het Groenelaantje mag het wel een week regenen wil ik er last van hebben, maar zulke droge grond is ook niet altijd fijn. Als ik een gat moet maken dan is het na 30cm puur stuifzand. Wat een mooi boeket!

groetjes Antje

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Wat een sloten tussen de bedden!! Je zit daar echt op klei met die volkstuin. De klei hier zit door jaren langp loeteren een heel stuk dieper; het is hier nu eerder iets te droog dan te nat over het algemeen.
Ik dacht eerst aan Dahlia’s i.p.v. chrysanten; wat een fraaie kleur!! Donderdag belooft een fraaie dag. Groetjes.

Reageren op