Groei&Bloei Week 47 2020 SCHOONHEID

Week 47 2020 schoonheid

Week 47 2020 SCHOONHEID

Schoonheid is een idee of gevoel van aangenaam uiterlijk of innerlijk, uitstraling van een persoon, dier, (kunst) object, landschap of aangenaam geluid, in het bijzonder muziek.

De kleur en bloeiwijze van de scharlaken rode Helenium op de tuin, de dahlia nog zonder naam, en de enige Gloriosa bloem dit jaar.

De kleuren en de bloei zo laat in het seizoen van deze twee exoten: Tibouchina urvilleana en, zal ie nog toekomen, de Nerine.

Een (kleurig – geurend) boeket boordevol bloemen die op dat moment bloeien in de tuin.

De fijnstraal Erigeron karvinskianus die zichzelf een plek vond op het terras.

En de allerbeste schoonheid die van (bijna) helemaal zelf gekweekte groenten en fruit.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

Paul

Paul

Hoi Veris,
Wat een verrassing! Hoe ver een beetje schakelen, googelen en weten hoe een Atlas ceder eruitziet je niet kunt brengen. Maakt het extra leuk. We zijn dol op Cosmos, dat komt dus goed uit. Bedankt, evenals voor je mooie foto’s en omschrijving over schoonheid. Moest gelijk aan ongereptheid denken, lekker ruimtelijk en goed toepasbaar of zelf invulbaar. Mocht je ooit iets meer willen weten/lezen dan stuur ik het je op 😊Hartelijke groet uit het groene hart.

Reageren op

Antje Bömer

Antje Bömer

Dag Veris,

Wat zijn we “rijk” ! Omdat we zo intens kunnen genieten van alles wat groeit en bloeit om ons heen. Dit heeft niets te maken met geld of goederen…..

Hartelijke groet uit Nunspeet

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Paul
Graag gedaan, en benieuwd hoe de Cosmos gaat kleuren in het groene hart.  Waar logje en googelen allemaal toe komen. Schoonheid bijvoorbeeld, want op zoektocht naar magie kwam ik via mosterdzaadje een oude bekende tegen: Maria Hofker (1902).
Zag ooit een plaatje van een tuinhuis, in een romantische tuin met hoge rieten stoel (zou zomaar in boek van Elisabeth kunnen zijn) de tuin van Maria en ontdekte dat zij een prachtige site heeft!!!! (aan haar is gewijd). In mijn zoektocht naar magie had ik SCHOONHEID al genoteerd en alles viel op z’n plaats door de verhalen van en over Maria op de site.
Kocht pas een paar jaar terug haar boek: Schatten van mijn tuin,  waarin haar levensverhaal , maar ook prachtige aquarellen en teksten uit haar tientallen jaarboeken, aquarellen van planten en dieren uit haar tuin maar ook daarbuiten,  heel duidelijk maar ook, heel bijzonder, veel aan je fantasie overlatend.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK