Groei&Bloei wildebrassen!

Wildebrassen!

wildebrassen!

Wat voor de één een ergernis is ....is voor de ander een 'vreugde'

Ik kan me voorstellen dat als je niet zo'n grote of natuurlijke tuin hebt dat sommige wildebrassen niet welkom zijn,

Voor mij zijn het goede bodembedekkers! Waar ik wel bijna dagelijks een vechtsituatie mee heb is het wilde gras dat overal tussen komt. Als ik een rondje door de tuin maak kom ik altijd met handenvol gras terug. Wat ik ook een probleem vind is alle zaailingen tussen de bestrating! Ik wil niet met gif gaan werken. De hoge druk spuit erop is ook geen oplossing, alles weg tussen de voegen van de keien, dus veel ruimte voor nieuwe zaailingen. Dus wat over blijft is krabben.... 

De eerste foto is de Teucrium Lucidum L. of te wel de echte gamander. Toen ik 20 jaar geleden o.a. het terras liet vergroten heeft Harrie Esselink wat plantjes tussen de keien gepoot en die zijn opgeklommen tot boven aan. Mijn opdracht was: ik wil een natuurlijke tuin! Hij haalde de planten bij Piet Oudolf op de kwekerij.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Veris-lente

Veris-lente

Hé Antje,
Wat je zegt!!! Al een mooie verzameling wildebrassen in je tuin, maar ken je ezelsoren Stachys byzantina en Geranium Macrorrhizuma, de laatste een mooie groene overblijvende????
Groet
Veris

Reageren op

Antje's Tuin

Antje

Dag Veris,

Ik ken de Stachys en heb ze ook uitgeprobeerd, maar dat is geen succes, houden niet van zure grond. Ook de Ger. Macrorrhizuma heb ik in de tuin, heeft jarenlang geweldig gebloeid, maar de laatste 2 jaar niet meer. Ik denk dat de grond uitgeput is….
Misschien even flink omspitten ( kleinzoon) en potgrond toevoegen, en een nieuwe groep planten. Ze zijn inderdaad geweldig. Bedankt voor de suggestie.

groetjes

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK