Groei&Bloei Winterse wandeling - Blik op de Tuin no. 990 week 3 2021

Winterse wandeling - blik op de tuin no. 990 week 3 2021

Winterse wandeling - Blik op de Tuin no. 990  week 3 2021

Het maken van een wandeling geeft veel energie, vooral in een groene omgeving....

‘Kijk om je heen als een uil en aanvaardt wat is’, is een van de spreuken die ik kort geleden, tijdens een winterse wandeling tegenkwam. De juist nu toepasselijke spreuk stond op een bord in ‘Stiltegoed’, een vrij toegankelijk natuurgebied, dat bedoeld is om de overbelaste mens met hulp van de natuur en de weidsheid van de polder toch zichzelf te laten komen. Het gebied is onderdeel van regiopark Buytenhout, dat o.a. Boswachter de Balij, de Dobbeplas, het Bieslandse Bos, het Westerpark en het Delftse Hout omvat. Dit regiopark ligt tussen Delft, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer en is door zijn variatie in het landschap een groene parel. Bijzonder is het krekengebied, een onderdeel van het Bieslandse Bos, dat veel lager ligt dan de omliggende polder, omdat daar, vanaf ongeveer 1700, veel turf is gewonnen. Wilgen, eiken, essen en elzen weerspiegelen in het water en zorgen samen met vlier, roos, hazelaar en sleedoorn voor een groene buffer. Onze wandeling begon in het Delftse Hout en bracht ons via mooie paden langs Klein Delfgauw met prachtige boerderijen, maar ook langs het putgemaal, een voormalig poldergemaal aan de rand van het Bieslandse Bos. Leuk was onze ontmoeting met de beheerder van een kleine volkstuin, de zogenaamde buurttuin, aan het begin van het Bieslandse Bos. Om de passerende wandelaars in deze tijden van corona een hart onder de riem te steken, heeft hij in de bedden van zijn tuintje met kastanjes een boodschap gemaakt: ‘De buurttuin wenst u een coronavrij 2021’. Met die boodschap zijn we, onder een winters zonnetje als extraatje, verder gewandeld!

Anneke

T @blikopdetuin F www.facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via: info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK