Groei&Bloei Zaaien 2019-3 zaailingen op de tuin

Zaaien 2019-3 zaailingen op de tuin

Zaaien 2019-3 zaailingen op de tuin

Op de volkstuin laat ik bloemen, kruiden, vaste planten en groenten vaak doorgroeien, zodat ze zaad aanmaken, de ergste zaders probeer ik op tijd weg te halen, laat planten uitzaaien en verzamel de favorieten.

Bij werken op de tuin zie ik in de loop van de tijd hier en daar het resultaat, de zaailingen, op komen.

Vorig jaar heel veel kamille, goudsbloemen en cosmos op de tuin, en eerder zaaiden de veronica en duizendblad zich heel heftig uit.

Bij schonen van de tuin kom ik allerlei zaailingen tegen, die ik dan kan laten staan, verplaatsen of verwijderen, maar……..wat is wat. Wat stond daar vorig jaar, is een aanwijzing maar wat wanneer daar meerdere planten stonden die ook nog eens op elkaar lijken, dan is het soms gokken.

Deze zaailingen kwam ik gisteren heel dicht bij elkaar tegen, zou kamille, bladvenkel, cosmos of juffertje in het groen kunnen zijn, cosmos wil ik graag behouden, kamille en bladvenkel laat ik slechts hier en daar staan, juffertje in het groen een verhaal apart.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

antje.bomer@groenelaantje.nl

antje.bomer@groenelaantje.nl

Dag Veris,

Je hebt kennelijk wat problemen met het plaatsen van tekst, vervelend voor je!
Hoop dat je met veel plezier buiten bezig bent want daar is genoeg te doen deze tijd van het jaar.

groetjes Antje

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Antje,
Dank je voor je reactie. Heb contact gehad met de webmaster, er wordt (er is) aan gewerkt. Jammer dat het dit logje trof vond de zaailingen wel leuk om te melden.
Inderdaad lekker bezig op de tuin, zaaien, planten en wieden, en thuis zaaien, en zaaisels verzorgen, maar ook met bloemen plukken, heb gisteren een boeket gemaakt in niet te hoge brede vaas die ik eerst vulde met bladvenkel, waarin ik losjes bloemen stak, de venkel als een soort natuurlijk kippengaas gebruikte, gewoon om te proberen of deze natuurlijke variant ook werkt.
Hartelijke groet

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK