Groei&Bloei Zaaien 2019

Zaaien 2019

Zaaien 2019

Zelf zaaigrond samengesteld van: tuinturf, grond van molshopen, rivierzand, eigen compost, lavameel en bloedmeel.

Geprobeerd een overzicht te maken van zaai-instructies, nogal een opgave er worden soms verschillende aanwijzingen van hoe te zaaien gegeven. Probeer zoveel mogelijk de meest logische instructie te volgen, met uitzondering van warmte advies, kan (nog) geen warmtebehandeling geven, anders dan planten op een zonnige vensterbank boven verwarming te plaatsen.

Heb een mengsel van kruiden, bloemen en groenten gezaaid.

De eerste zaailingen hebben zich al gemeld, een paar hardlopers, dus bijna verspenen geblazen.

Intussen op de volkstuin, alle aardappelen gepoot, plantui onder vlies gepoot zodat de vogels de losse bolletjes niet kunnen wegpikken, bloeien er al aardbeiplanten, net als botanische en gekweekte tulpen, verder heel veel gewied, water gegeven en bezig composthopen te reorganiseren, tot goed werkende hopen. Leerde veel van You tube filmpje van Marc Siepman: Composteren kan je leren.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (4)

Angela’s tuin

Angela’s tuin

Hoi Veris ,
Wat een voorwerk heb jij al verricht !
Ga duimen dat t niet zo droog blijft, een beetje regen kan de grond best gebruiken nu.
T is hier ook best droog

Reageren op

Eindelooshaof

Eindelooshaof

Hoi Veris, als dat allemaal plantjes worden hoef je je over tijdsbesteding voor de nabije toekomst geen zorgen te maken.
Veel plezier ermee.

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Wat een actie, en dan nog alles verspenen en verder. Maar als het meeste zijn plekje gevonden heeft dan is het wel genieten.  Petje af hoor.
Groetjes, Paul.

Reageren op

antje.bomer@groenelaantje.nl

antje.bomer@groenelaantje.nl

Dag Veris,

Als al die zaailingen uitgroeien tot plantjes heb je je tuin lekker vol hoor. Maar wat een werk elk plantje gaat minstens 3x door je vingers! Maar het is zo heerlijk om buiten bezig te zijn: daar doen we het toch voor!

groetjes Antje

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK