Groei&Bloei Zaaien negentien vier zaailingen

Zaaien negentien vier zaailingen

Zaaien negentien vier zaailingen

De erg op elkaar lijkende zaailingen op de volkstuin leek me leuk voor enige discussie, die kwam er wel, maar van een niet gewenste soort.

De zaailingen op de foto waren volgens mij van links naar rechts: cosmos, juffertje in het groen, kamille en bladvenkel, zal het nooit echt weten want na de foto zijn deze zaailingen op de composthoop beland, maar door de foto te vergroten krijg ik wel een beter zicht op details een goed hulpmiddel voor verdere herkenning van zaailingen op de tuin.

Een begin gemaakt met verspenen van zaailingen, merk dat het erg nauw steekt, moet zorgen dat de zaailingen niet teveel lengte maken, maar ook weer niet te klein zijn.

Ook de aarde waarin gezaaid en verspeend wordt en de manier waarop steekt erg nauw, zaaide in kleine potjes wat problemen geeft bij het uitnemen van de zaailingen en te rulle grond in potje waarin ik de zaailingen planten geeft ze geen houvast.

Zaaide nog meer bloemenzaden nu in bredere bak, kijken hoe of dat werkt.

Op Groei en bloei markt kocht ik eenjarige voor de hanging basket voor bij de voordeur en op de plantenmarkt van de volkstuinvereniging in Alkmaar geraniums voor ander mandje.

Kocht vorig jaar viooltje Etain (altijd naamkaartjes meenemen), leek precies op viooltje van een oud bewaard plaatje, wist alleen niet meer waar en tussen alle violen die ik tot nu toe zag vond ik niet meer Etain. Zou nog wel gekweekt worden, maar niet bij een kwekerij vlakbij. Alle hoop is nu gevestigd op de pot waar Etain in heeft gestaan, ontdekte enkele nieuwe viooltjes, wie wat bewaard……

Op de volkstuin staat het oude aardbeienbed prachtig in bloei……,heb er vorig jaar niets aan gedaan, alleen de aardbeien geoogst, had ook de uitlopers in het geheel niet onder controle, ben blij dat ik het vorige herfst niet over mijn hart kon krijgen alles op te ruimen. Heb dit voorjaar wel een pad vrijgemaakt om comfortabeler te kunnen plukken.

De planten een erfenis van de vorige tuinier die vertelde, nadat ik naar een naam vroeg: ,,Het zijn Duitse aardbeien, erg lekker!! Ik denk dat het Fragaria ananassa 'Frau Mieze Schindler' is ook wel framboosaardbei, een oud soort die niet zelfbestuivend zou zijn, goed dat er een rijkbloeiende bosaardbei in de buurt staat.

Plukte gisteren de eerste duizendschonen en opnieuw uitgelopen leeuwenbekjes op de volkstuin, Phacelia van de slootkant en sporenbloem uit de tuin bij huis, plaatste bladvenkel in een brede ronde niet te hoge vaas als een soort natuurlijk kippengaas en schikte de meegebrachte bloemen daarin, kijken hoe of dat uitwerkt.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Eindelooshaof

Eindelooshaof

Hoi Veris, je beschrijving van de zaai- en verspeenbezigheden met de bijbehorende plaatjes tonen een grote mate van tuinbezieling.
Als de witte bloempjes allemaal uitgroeien tot aardbeivruchten zal in grote mate genoten kunnen worden, zelfs als een klein gedeelte ten goede komt aan merels en/of slakken.
Groeten uit ‘t zuje.

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Je bent lekker druk met je hobby. Vind het knap dat je overzicht kunt houden. We hebben merels in de tuin die dol zijn op etiketten. Zijn we net van die eekhoorn af die hetzelfde deed, doen nu de merels het verzamelwerk. Vooral met cyclamen die er lang over doen om te gaan bloeien is dat erg vervelend. Niet de kas open laten staan, maar ja soms….
Fijn weekend verder.

Reageren op