Groei&Bloei zeg het met bloemen

Zeg het met bloemen

zeg het met bloemen

Nu er niet meer van alles in de tuin moet gebeuren is er tijd over voor bloemschikken. En een goed boek lezen.

Het prachtige bouganville boompje kreeg ik van mijn broer 6 weken geleden. Het was de laatste keer dat we met ons vieren in mijn huis waren. Hij is sinds 3 weken opgenomen in een Hospice in Hengelo. Het boompje is als dank voor de vele gastvrije ontvangsten. Dan denk je nogeens aan me zus!

Ik las op Internet dat-ie naar binnen moet als de temperatuur onder de 10gr. is. Je mag snoeien in het voorjaar of najaar. Wat is wijheid? Hij heeft sinds ik hem heb allemaal nieuwe scheuten gemaakt !

Het Herfststukje uit eigen tuin staat al 14 dg. te pronken op mijn eettafel.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

Hoi Antje,
Bougainvillea: is niet zo,n makkelijke overblijver, maar op deze moet je zeker zuinig op zijn! info tuinen v. Appeltern: hij moet voor de vorst naar binnen en moet dan in het licht staan bij een temp van rond 12-15 gr. Als hij tijdens winter blad laat vallen, dan spaarzaam gieten, maar kluit mag niet uitdrogen blad. Om de plm. 3 jaar in febr. verpotten (potgrond, evt bloed en beendermeel toevoegen) goed draineren en dan in model snoeien. Hij loopt uit op oude hout en gaat op nieuwe stengels bloeien. Als stengels te lang worden kan ie zomers nog een keer getopt worden. Voor de zomer goed bemesten. Af en toe sproeien. Evt behandelen met zeep en spiritus als dopluis zich voordoet.

Reageren op

Paul

Paul

Dag Antje,
Met Harry’s advies kun je ruimschoots uit de voeten denk ik; het is een struik met meerwaarde voor je.
Prachtig herfstboeket hoor.
Groetjes.

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Antje,
De bouganville een bijzonder cadeau, voor altijd verbonden aan je broer, fijn dat ie zich meteen thuis voelde in je tuin. Met de nuttige instructies van Harry en jouw zorg en aandacht moet het helemaal goed komen, een dierbare een aanwinst voor je tuin.
Je boeket een inspiratie om op andere manier dan bottels en bessen met sedum/hortensia te schikken, dank!

Reageren op