Groei&Bloei Zomer 2021

Zomer 2021

Zomer 2021

Alweer een tijdje geleden dat ik een tuinlog schreef

Maar ik heb de tuin wel vastgelegd op camera.

dus kan ik de achterstand wel laten zien.

Door de overvloedige afwisseling van regenwater en warmte loop ik nu tussen t groen. Mn bessenstruiken zijn zo groot geworden dat ze nog boven me uitsteken met allebei mn armen omhoog.

De appel- en perenboompjes zijn niet bevrucht. Er waren toen ze bloeiden bijna geen insecten. Mn aaalbessen en zwarte bes doen t goed . Geven oogst voor t eerste jaar niet eens zo gek . En ook de frambozen hingen vol met vruchten.

maar ik heb wel weer 2 kersen.

na een paar groene dagen zonder bloei , ging de Veronica bloeien. T werd een paars festijn met een tevreden gezoem en gebrom in allerlei toonaarden. Heerlijk dat tevreden gezoem.

maar daar komt ook eens een eind aan. Nu staan de Persicaria en de Guldenroede bijna in bloei. De kamperfoelie bloeit uitbundig en in de steeg naar ons huis bloeIen nu de Vlinderstruiken. De buurkatten kijken hun ogen uit naar t gefladder van al die vlinders.

Dit jaar bloeide de Kaukasische knoflook met indrukwekkende krullen.nu staan ze loodrecht omhoog gericht. Als t vogelkoppen waar t zaad ingroeit te zwaar wordt, knikt de steel om en komt t vogelkoppen op de aarde terecht voor de voortplanting.

we hebben genoten van al t jonge spul, wat net uitgevlogen onze tuin aandeed. mussen, mezen, groenlingen en .....vader specht met jong.

de egel die weer de kattenbrokjes kwam eten

we hebben heel wat voer aangesleept, maar t is zo hartverwarmend al die oudervogels die voeren, t jonge spul, wat nog zo ontzettend klunsig is met remmen en terechtkomen en dat is vaak waar ze niet naar toe willen.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

Dag Angela,
lekker veel rood fruit! Het bloeit en groeit toch allemaal mooi. De malva doet zijn best alle kanten op te kruipen.
Een egel heb ik hier al een tijdje niet meer gezien. Nou zit ik savonds niet zoveel buiten vanwege de muggen, maar ik denk dat ze wegblijven vanwege hond en katten.
De rode sedum is ook zo’n vlindertrekker. Vind hem mooier dan de grijze. Nog ff wachten en deze komt ook in de bloei. Veel tuinplezier!
groet Harry

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Angela,
Wel ja, wel twee spechten in je tuin, de hapjes moeten wel ontzettend lekker zijn, je verwent ze maximaal. Mooi rondje tuin en prachtige witte vingerhoedskruid, vingerhoedskruid staat sinds kort ook hier weer in de tuin, is overkomen waaien, ooit de prachtige Pam Schrijver vingerhoedskruid, wit met paarse vlekken in de tuin, maar geen blijvertje.
Fijn weekend

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK