Groei&Bloei Zomerbloemen week 29 2020

Zomerbloemen week 29 2020

Zomerbloemen week 29 2020

Thuis komen met armen vol bloemen voor een vaas vol van de tuin in huis.

Begin juli kleurt de tuin geel, maar er is ook wit en roze in allerlei variaties van voornamelijk het duizendblad,  een beetje oranje van een Hemerocallis, de bloemen van de daglelie gebruik ik niet in boeketten, net als de bloemen van de Veronicasters, die stralen alleen op de volkstuin.

Schikte begin van de maand een vaas met meer paars/roze bloemen en gisteren een vaas voornamelijk met gele bloemen, vazen vol met de bloemen van vooral vaste planten van dit moment op de tuin.

De opkomst van de bloemenzaaisels op de tuin was ronduit slecht, helemaal niet of slechts een enkeling. Uitzondering zijn de rode vlas die vooral wanneer de zon schijnt, alle aandacht naar zich toetrekt en een rij vol leeuwenbekjes.

 Zaaide ook handenvol wilde bloemenzaad in de wilde bloemenborder, ook daar een hele slechte opkomst, misschien dat de regen van de afgelopen weken nog wat wakker gaat schudden. Op de foto zag ik pas de donkere hartbloem van de wilde wortel.

De zaailingen van de in eierdozen gezaaid spul moeten nu op de tuin hun kunnen laten zien, zie dat door de regen van de afgelopen dagen heel veel slakken actief zijn geworden……..

Was vandaag op een kwekerij in de omgeving om te kijken of daar Helenium te vinden was of Monarda, ter vervanging van verdwenen exemplaren. Vond Helenium orange dust en Monarda citriodora, maar ook een prachtige zacht gele lage papaver, de Mexicaanse zonnebloem en een diep donkere bordeaux rode duizendschoon, die ik mee nam voor kleurvariatie.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK