Groei&Bloei Zomerijver

Zomerijver

Zomerijver

Na de schaduw / bostuin aan de noordkant was deze zomer ook de tuin op het zuiden aan de beurt. Inmiddels was ik weer een beetje vertrouwd geraakt met de kaalslag op het noorden om de andere kant aan te durven, want ook daar op het zuiden zouden er gevoelige botanische klappen vallen; van onze tuinposter was namelijk bijna niets meer te zien. Het zag er eigenlijk best wel aantrekkelijk uit; ik houd wel van een beetje gloomy en het had wel wat jungle-achtigs, maar ik moest me door hele lagen planten en struiken werken om ergens water te kunnen geven. En als ik de tuin gesproeid had, kon ik met geen mogelijkheid meer droog de spullen ophalen. De blauwe regen had jarenlang vrij spel gehad en ook het klimroosje ‘Climbing Pompon de Paris’ had zich niet onbetuigd gelaten, om nog maar te zwijgen van de bramen, haagwindes en wat al niet meer. In een week tijd heb ik aan twee zijden van de schutting de zuidkant opgeschoond, genoeg voor vier kliko’s. Onze drinkschaal is weer beter zichtbaar en bereikbaar.

Eind deze maand / begin oktober worden de rozen op de rest van schutting zoals ieder jaar behoorlijk teruggezet. Dan blijft alleen de pergola afscheiding tussen grofweg noord en zuid nog over. In de herfstvakantie ga ik een dappere poging wagen.

De eerst drie foto’s zijn uit 2014. De andere zijn van dit jaar.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (4)

Antje's Tuin

Antje

Dag Paul,

Het komt vast weer allemaal goed en mooi in je tuin,
Ik heb inmiddels ” geleerd” dat het niet zo snel gaat als je zou willen….
Ben weer teruggefloten omdat ik iets heel zwaars op mijn been heb gekregen en een gigantische bloeduitstorting heb. Dus een ingezwachteld been en veel zitten met het been omhoog. Iets in de tuin doen is er niet bij helaas! Maar gelukkig niets gebroken.

We moeten de moed er in houden maar wel balen!

groetjes Antje

Reageren op

Paul

Paul

Dag Antje,
Wat een pech voor je. Hopelijk knap je weer snel op.
Zeker op zo’n dag als vandaag zal het niet mee vallen.
Hartelijke groet, Paul.

Reageren op

Antje's Tuin

Antje

Dag Paul,
Krijg morgen een dagopname want de bloeduitstorting wordt niet kleiner en zit er nu al 3 weken. De vaatchirurg gaat hem morgen leeghalen ( onder narcose) We zullen zien hoe dit weer afloopt…

Heb wel genoten van het mooie weer, been in de ruststand!
Gun me nu de tijd om een boek te lezen.

Johan Kruijf zou gezegd hebben: elk nadeel heeft een voordeel

groetjes Antje

Reageren op

Paul

Paul

Dag Antje,
Een late reactie: veel sterkte morgen en de komende dagen. Hopelijk kun je binnenkort weer naar je favoriete plekje in de tuin lopen.
Hartelijke groeten Paul.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK