Groei&Bloei Zon, blauwe lucht

Zon, blauwe lucht

Zon, blauwe lucht

Rust,stilte ,zon en blauwe lucht

Wat is er fijner, dan de gordijnen opentrekken en blauwe lucht zien.

vogels die zingen. geen vliegtuigen.

ons krentenboompje bloeit uitbundig, maar er liggen alweer de nodige witte bloembladen op t tuinpad. Er was voor vanmiddag meer wind voorspeld, maar gelukkig viel t mee.

we proberen met zulk weer zoveel mogelijk in de tuin te zijns.

koffiedrinken op t terras . Genietend van zoemende knuffelbijen,. De vrouwtjes , die gepaard hebben zijn druk met t vullen vd  gangen in t bijenhotel.

vanmorgen was t eerste gaatje dichtgemetseld door de rode knuffelbijen.

extra leuk, omdat bij t arriveren van deze tuingenoten er in de beschrijving met nadruk werd uitgelegd, dat er geen zekerheid was dat ze in t bijenhotel zouden gaan t kon ook zijn dat ze een andere plek zouden zoeken.

we kunnen er nu letterlijk met onze neus bovenop gaan staan kijken en ze doen zoals t beschreven staat. Eerst nectar in t gangetje dan achteruit t gangetje kruipen ,omkeren en achterstevoren weer terugkruipen, t stuifmeel bij de nectar vegen van je buik en als er genoeg is eitje erbij en een muurtje metselen en dan van voren af aan.

we kunnen t op ons gemak bekijken. De vrouwtjes vullen ook niet gaatje voor gaatje , maar vullen verschillende gangen .

ook de gewone metselbijen mannetjes zijn nu wakker. En ik heb tot nu toe nog maar 1 vrouwtje gezien.

er wordt zelfs overnacht in een oude plug in de muur. 'Smorgens moet er eerst opgewarmd worden en dan zie je koppies naar buiten komen. Kon een paar leuke foto's maken.

de tuin gaat als een speer. Alles wordt groen. Er valt nu zoveel te genieten. Zoveel jaar waren we niet de hele dag thuis, nu wel. Échte pensionada's worden we zo.

zelfs mn donkerrode/bijn zwarte keizerskroon bloeit

 

we hebben door de ziekte van mn man een heel seizoen gemist, van april tm okt.

daardoor is er genoeg te doen in de tuin, wat erg fijn is als t zulk mooi weer is.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Veris-lente

Veris-lente

Hé Angela,
Het is genieten in je tuin deze dagen en de zon werkt heerlijk mee, zeg vaak het mooiste vakantiehuis is je eigen huis. Geniet lekker van al het moois in je tuin!!!
Mooie Paasdagen!!
Hartelijke groet

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK