Nederlands Kampioenschap Bloemschikken 2017: pikant bloemwerk

Kom naar het tentoonstellingsweekend van het NK Bloemschikken op 7 en 8 oktober in de Beursfabriek in Nieuwegein! Je kunt de honderden tentoongestelde werkstukken van de wedstrijd bewonderen en genieten van demonstraties, workshops en een groenmarkt. Op 6 oktober 2017 strijden zo’n 250 studenten en amateurs om de titel Nederlands Kampioen Bloemschikken in de Beursfabriek in Nieuwegein. Het fleurige evenement, dat voor de 54e keer wordt gehouden, heeft als thema ‘(pi)kant’ en is een initiatief van de vereniging Groei & Bloei.

Beste bloemschikker van Nederland

Het NK Bloemschikken is verdeeld in twee categorieën: de studenten en de amateurs.  De studenten strijden in tweetallen voor hun school om 'de beste bloemschikschool van Nederland' te worden.  Zij maken 1 werkstuk.  De amateurs (en semiprofs) nemen individueel deel aan de wedstrijd. Deze deelnemers maken tijdens de wedstrijd een eigen arrangement aan de hand van een vooraf verstrekte opdracht.  Op de wedstrijddag maken de meeste deelnemers daarnaast een verrassingsopdracht, waarvoor de materialen grotendeels door de organisatie worden verstrekt.

Vakjury

Een vakjury beoordeelt de bloemarrangementen op creativiteit, techniek, compositie en thematische invulling. Het thema geeft de deelnemers de gelegenheid om te tonen dat bloemschikken spannend en pikant kan zijn. Wie zal zich het komende jaar Nederlands Kampioen mogen noemen?

Bloemenweekend; tentoonstelling

Tijdens het tentoonstellingsweekend op 7 en 8 oktober in Nieuwegein kun je de honderden tentoongestelde werkstukken van de wedstrijd bewonderen en genieten van diverse presentaties en demonstraties. Klik hier voor het programma van het het Bloemenweekend.

Geertje Stienstra, Hans Zijlstra, Romeo Sommers en Anna Koster

Onder meer topbloemstylisten Geertje Stienstra en Hans Zijlstra geven acte de présence evenals trendwatcher Romeo Sommers. Anna Koster geeft een presentatie over eetbare bloemen. Er zijn meerdere verkoopkramen met o.a. bloemschikboeken, gereedschap, planten, vazen, potten en benodigdheden voor bloemschikken. Daarnaast zijn er ook aanschuifworkshops gedurende het gehele weekend. Bezoekers kunnen hun eigengemaakte bloemwerk mee naar huis nemen.

Praktisch

Openingstijden: 7 oktober van 10.00 – 17.00 uur en  8 oktober van 10.00-17.00 uur.
Locatie: De Beursfabriek, Symfonielaan 5, 3438 EX Nieuwegein
Toegang: € 10,- (€ 7,50 voor Groei & Bloei-leden). Kinderen tot 12 jaar gratis. Kaartverkoop ter plaatse.
Parkeren: gratis.

Ben jij ondernemer, groenliefhebber of bloemschikker en heb je iets leuks aan te bieden? Neem dan deel aan de Groenmarkt en lees dan hier hoe dat werkt.

Meer in deze categorie

Praat mee op groei.nl