De wijn op tafel!

De wijn op tafel!

De septemberavonden kunnen nog tot laat zwoel zijn, maar de dagen worden al wat korter, de herfst is in aantocht. Geniet daarom elk moment dat je kunt van tuinieren, buiten koken, eten en lekker lang natafelen. Dit nazomerse tafelarrangement van Roel van den Biggelaar is eenvoudig te maken ... met lege wijnflessen!

Dit heb je nodig:

Voor de basis:

  • platte, vlakke schaal
  • lege (wijn)flessen
  • paktouw


Het groen:

  • grote zaadbollen van Allium
  • krulknoflook (Allium sativum var. ophioscorodon)
  • staalgras
  • braamtak met vruchtjes
  • witte dille (Ammi visnaga)
  • Zeeuws knoopje (Astrantia)
  • trilgras (Briza media)
  • ereprijs (Veronica spicata)
  • zonnebloemen (hiervan gebruik je het bloemhart zonder bloemblaadjes)
  • kleine artisjokken
  • limoenen
  • komkommertjes en/of kleine courgettes
  • groene pepers
  • witte druiven


Werkwijze:

  1. Week de etiketten van de wijnflessen en boen de lijmresten weg - of laat de etiketten zitten als je dat leuk vindt.
  2. Spoel de flessen een aantal keren om met water.
  3. Plaats een aantal flessen op een platte, vlakke schaal (zodat de flessen stabiel staan) en bindt ze met stevig touw tot een groep.
  4. Vul de flessen met water en voeg eventueel snijbloemenvoeding toe met een druppeltje chloor, dat houdt het bloemwater schoner.
  5. Maak een schikking in de flessen en varieer in hoogte. Maak er een los geheel van.
  6. Snijd de zonnebloemen van de steel en pluk de bloembladeren als ze er nog aan zitten.
  7. Schik de zonnebloemharten op de schaal rondom de flessen en vul ze aan met groene groenten en vruchten.
  8. Met de basis kun je vele schikkingen maken en steeds variëren in kleur en materiaal.

Tekst: Anita Meuleman
Beeld: Fred Roest
Arrangement: Roel van den Biggelaar www.roelvandenbiggelaar.nl
Uit: Groei & Bloei september 2018

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK