FAQ Ledenpas app

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over de ledenpas app van Groei & Bloei.

1. Wat houdt de Groei & Bloei-app in?
    De Groei & Bloei-app is een applicatie waarmee je onder andere altijd je ledenpas bij de hand hebt. Er staan kortingen in die je krijgt als lid van G&B. Er staat ook een evenementenagenda op van landelijke evenementen en een link naar je G&B afdeling met agenda van afdelingsactiviteiten.

2. Wat kan ik ermee?
    Bij veel tuincentra en kwekers krijg je het hele jaar door korting met je ledenpas. Je hoeft dan alleen maar de pas op je telefoon te laten zien om de korting te krijgen.

3. Heb ik nog kortingsbonnen nodig? Soms wel, soms niet ...
    Bij de tuincentra en kwekers die doorlopend korting geven heb je alleen je (digitale) pas nodig. Bij de meeste beurzen en evenementen wordt toch nog een uitgeknipte bon gevraagd. De organisatoren willen graag kunnen bijhouden hoeveel bonnen ingeleverd worden en vragen vaak ledenpas en bon. Dus dan moet je toch de bon uit de kortingskalender ook meenemen. De kortingskalender zat bij het januarinummer.

4. Moet ik op internet aangesloten zijn om de pas te gebruiken?
    De pas is ook zonder internetverbinding beschikbaar. Echter de achterliggende informatie, zoals de agenda, wordt pas ge-update als je de app met internetverbinding opent.

5. Hoe kan ik de Groei & Bloei-app installeren?
    De Groei & Bloei -app hoeft niet geïnstalleerd te worden (het is een zogeheten webbased app), maar moet toegevoegd worden aan het startscherm van je telefoon. Na registratie ontvang je een link waarmee je de pas kunt ophalen. Vervolgens voeg je de app toe aan je startscherm en kun je gebruik maken van de app (zie voor toevoegen het antwoord bij vraag 6 en ook de PDF's bij de downloads voor een uitleg met plaatjes).

6. Ik heb geen smartphone. Kan ik de Groei & Bloei-app ook op een andere manier gebruiken?
    Nee de Groei & Bloei-app is alleen maar geschikt voor smartphones en tablets met internettoegang.

7. Op welke apparaten is de Groei & Bloei-app te gebruiken?
    De Groei & Bloei -app werkt op de meeste smartphones en tablets met iOS 5 en hoger, Android 2.3 en hoger, Blackberry 6 en hoger, Windows Phone 7. De Groei & Bloei -app is getest op: iPhone, iPad, Samsung Galaxy S4, HTC One, Huawei (deze lijst wordt uitgebreid).

8. Waar kan ik de Groei & Bloei-app downloaden?
    Je kunt de app downloaden via www.ledenpasmobiel.nl/groei. Er wordt gevraagd om een eenmalige registratie met de bestaande inloggegevens van Groei & Bloei: lidmaatschapsnummer en postcode. Na registratie haal je de pas op. Vervolgens voeg je de app toe aan het startscherm zodat je ledenpas ook offline beschikbaar is.

9. Staat de app ook in de app-store van Apple of Google Play?
    Nee, aangezien het een webbased- app is, is de app alleen te bereiken via een link: www.ledenpasmobiel.nl/groei. Heb je hem eenmaal toegevoegd aan het beginscherm van je telefoon, dan verschijnt er een icoontje en kun je door op het icoontje te klikken de app openen. Net als bij een 'gewone' app.

10. Hoe voeg ik de app toe aan mijn startscherm?
    Voor iPhone: Icoontje 'zet in beginscherm' aanklikken, kies vervolgens het juiste icoon.Voor iOS 6: voeg de app pas aan het homescreen toe na inloggen!

Heb je nog een vraag, mail dan naar ledenapp(apenstaartje)groei.nl

Wat vind je van dit artikel? Geef een waardering