Groei & Bloei tuinenreizen 2017

Groei & Bloei tuinenreizen 2017

Op safari in de Oostenrijkse Alpen, dwalen door keizerlijke tuinen in Japan, opgaan in het Britse landleven, je even een filmster voelen aan de Amalfikust ... Het kan allemaal met de tuinenreizen van Groei & Bloei en Garden Tours, dicht bij huis of in verre oorden. Samen geniet je méér!

Deze G&B-reizen worden georganiseerd in samenwerking met Garden Tours. Informatie en boekingen: www.gardentours.nl; tel. 088-0071300. Meer informatie vind je ook in de brochure Tuinenreizen 2017, gratis te bestellen door een mailtje te sturen.

Safari alpenplanten - Oostenrijk 

 

Geen ’big five’ ditmaal, maar wel de meest bijzondere rotsplanten in hun natuurlijke habitat! Rotsplantenkenner Wiert Nieuman begeleidt de reis naar en in de Alpen. Tijdens wandelingen naar de mooiste gebieden komen alle denkbare biotopen aan bod. Je hoeft niet te beschikken over buitengewone wandelcapaciteiten, de ontmoetingen met planten komen op de eerste plaats. Voor wie nog geen ervaring heeft: Wiert leert je tijdens deze reis kijken, zoeken en determineren! Op de heen- en terugreis worden verschillende tuinen bezocht, waaronder het beroemde Hermannshof in Weinheim.
9-daagse botanische reis naar de Oostenrijkse Alpen Vertrekdatum: 27 mei 2017. Prijs: € 925; 1-persoonstoeslag € 60.

Privétuinen Sleeswijk Holstein, Duitsland


 

 

Net boven Hamburg ligt een serie fraaie privétuinen, waarin de eigenaren je met veel plezier rondleiden. De uiteenlopende tuinen hebben één overeenkomst: de liefde voor planten straalt er vanaf. Zoals in privé-arboretum Ellerhoop, waar de bomen zo natuurlijk mogelijk zijn aangeplant. Ook vind je hier tal van bijzondere planten: de collectie boompioenen is ongeëvenaard en het water van de grote vijver wordt speciaal voor de lotusbloemen verwarmd.

5-daagse tuinreis per touringcar. Vertrekdatum 22 juni 2017. Prijs: € 625; 1-persoonstoeslag € 100.

Isle of Wight, Engeland

 

Tijdens deze reis maak je niet alleen kennis met tuinen, maar ook met andere aspecten van het lieflijke eiland Wight. Naast Mottistone en de historische tuin van Osborne House wordt een serie particuliere tuintjes aangedaan. Dankzij het milde klimaat herbergen deze tuinen ook subtropische planten. Verder staan op het programma o.a. een boottochtje naar de beroemde Needles (een uit het water oprijzende rotsformatie), een bezoek aan een knoflookboerderij inclusief lunch, en een wijnproeverij op een bekroonde wijngaard.
6-daagse tuin- en cultuurreis per touringcar. Vertrekdatum: 7 mei 2017. Prijs: € 785; 1-persoonstoeslag € 115.

Tuinen van Herefordshire, Engeland

 

Onder tuinliefhebbers is Herefordshire veel minder bekend dan andere graafschappen. Ga mee en je zult zien dat dit volkomen onterecht is! Hier bevinden zich de prachtigste privétuinen. Het omringende landschap laat zich het best omschrijven als rural, het landleven in optima forma. Landbouw wordt hier vaak nog op de klassieke manier bedreven en de route naar de tuinen voert vaak tussen akkers vol wuivend graan. Tuinen als Brockhampton Cottage, Rhodds Farm, The Laskett en Coton Manor maken dit tot een onvergetelijke reis.

7-daagse tuinreis per touringcar. Vertrekdatum: 15 juli 2017. Prijs: € 915; 1-persoonstoeslag € 270.

Napels en de kust van Amalfi - Italië

 

Schilderachtig, dat is deze streek zeker! Na de vlucht van Amsterdam naar Rome bezoek je op weg naar Napels eerst de befaamde Giardino di Ninfa. Bij Amalfi staan onder meer Villa Cimbrone en Villa Rufulo op het programma, maar je kunt ook volop genieten van de schilderachtige kust. De Orto Botanico in Napels is eveneens een must, net als de prachtige zuilengalerij van de Santa Chiara. En op het eiland Ischia bevindt zich La Mortella, een prachtige tuin met exotische beplanting. 

6-daagse tuinreis per vliegtuig en touringcar. Vertrekdatum: 4 mei 2017. Prijs: € 1.095; 1-persoonstoeslag € 215.

Herfsttuinen van Japan

 

Tijdens deze unieke reis maak je kennis met de mooiste herfsttuinen van Japan. Ginkgo en Acer palmatum laten zich in november van hun mooiste kant zien in alle denkbare tinten geel, oranje en rood. Je komt ze overal tegen: in de keizerlijke tuinen, mostuinen, klassieke zen tuinen … alle tuintypen van Japan zijn tijdens deze reis te bewonderen! Daarbij krijgt ook de cultuur van Japan de nodige aandacht, zoals de stad Kyoto. Met zijn ontelbare tempels, omringd door de mooiste tuinen is deze stad alleen al een reis waard. Groenauteur Hanneke van Dijk is hier al vaak geweest, samen met een plaatselijke gids begeleidt zij deze reis.

15-daagse tuinreis per vliegtuig en touringcar. Vertrekdatum: 18 november 2017. Prijs: € 4.250; 1-persoonstoeslag € 865.

  

 

Wat vind je van dit artikel? Geef een waardering

Praat mee op groei.nl