Recepten met daslook

Recepten met daslook

Daslookforel en aardappel-daslookpannenkoekjes met zalm

Aardappel-daslookpannenkoekjes met zalm

Ingrediënten
Aardappelen
Losgeklopt ei
Daslookblaadjes
Gerookte zalm
Creme fraiche
Zalmkaviaar
Olie
Bloem, zout, peper

Rasp een paar grote aardappelen en meng de rasp met een losgeklopt ei, wat bloem, zout en peper (knijp het vocht er eerst goed uit). Meng er vervolgens fijngehakt daslookblad en stukjes gerookte zalm doorheen. Bak de pannenkoekjes in olie. Serveer ze met wat crème fraîche en versier ze met een beetje zalmkaviaar.

Daslookforel

Ingrediënten
Verse forel
Daslook blaadjes
Witte wijn
Boter
Olie
Zout, peper, aluminiumfolie

Maak een verse forel schoon.  Dep hem droog en leg hem op een vel aluminiumfolie. Bestrijk de kop en schubben met wat olie (zodat ze niet vastplakken), bestrooi de vis met zout en (witte) peper en stop er een klontje boter met wat daslookblaadjes in. Leg ook wat blaadjes op beide zijkanten van de vis. Rol de vis in de lengte in de folie, draai de folie bij de staart dicht en giet er bij de kop nog een flinke scheut droge witte wijn bij. Dan de folie ook aan die kant dichtdraaien. Bak de vis 25-35 minuten op 160 °C in de oven.
 

Meer in deze categorie