Sluis Garden, al 37 jaar een vertrouwde leverancier van hobbyzaden

Sluis Garden, al 37 jaar een vertrouwde leverancier van hobbyzaden

Ruim 600 soorten groente-, kruiden- en bloemzaden waaronder biologische, professionele en historische zaden, alle onbehandeld. Garden Seeds staat voor een betrouwbare oogst van groenten en kruiden en een fraai bloeitraject van bloemen. Dus ben je op zoek naar goede kwaliteit én wil je veel keus?

Dit artikel is een samenwerking met Garden Seeds “Sluis Garden”

Garden Seeds levert zaden in kleurige verpakkingen onder eigen merk waarvan “Sluis Garden” de bekendste is aan onder andere tuincentra, webwinkels, postorder- en grootwinkelbedrijven binnen Europa. Onze zaden zijn op veel plekken te koop waardoor de kans groot is dat je wel eens een zakje van het merk “Sluis Garden” bent tegen gekomen. 

Sluis Garden, al 37 jaar een vertrouwde leverancier van hobbyzaden

Online zaden kopen

Daarnaast vinden veel zakjes hun weg naar de consument via een aantal webshops. Kijk bijvoorbeeld eens op onze eigen website www.sluisgarden.nl met zaden en allerlei zaai-artikelen. Ook zijn er interessante en betaalbare cadeauartikelen te vinden zoals greengifts in doosjes, terracotta potjes en zaaikits in zinken teiltjes. 

Wil je kans maken op een gratis minikasje van Garden Seeds/Sluis Garden om in te zaaien? Ga naar onze Mail & Win actie.

Sluis Garden, al 37 jaar een vertrouwde leverancier van hobbyzaden Deze mini-kas kun je winnen!

Actueel

Garden Seeds staat niet stil en voor het merk Sluis Garden wordt elk jaar het assortiment tegen het licht gehouden. Elk jaar wordt gekeken welke soorten interessant zijn om aan het assortiment toe te voegen,  maar ook welke niet meer de moeite waard zijn. Het is mooi om te zien dat een soort of mengsel goed ontvangen wordt en aan populariteit wint. Daarnaast is het zaak met de tijd mee te gaan en soms met pijn in het hart afscheid te nemen van soorten die de tand des tijds lang hebben weerstaan, maar in de huidige, snel veranderende tijd, achterblijven. 

Niet genetisch gemanipuleerd

Al 37 jaar levert Garden Seeds onbehandelde zaden. Deze zijn dus gegarandeerd vrij van een chemische behandeling. Daarnaast bevat het uitgebreide assortiment geen genetisch gemanipuleerde zaden, wat wil zeggen dat er niet aan het DNA van het zaad gesleuteld is. In de PRO-serie vind je een aantal professionele soorten met zeer aparte eigenschappen. Daarnaast zijn er diverse F1-hybriden in het assortiment. Dit zijn normale, gangbare kruisingen die goede en sterke eigenschappen van twee soorten verenigen.

Bio-serie

De laatste jaren is de biologische teelt sterk toegenomen en dat resulteert in steeds meer vraag naar biologisch gekweekte zaden. Garden Seeds is een gecertificeerde leverancier van biologische zaden die zijn geoogst van planten die opgekweekt zijn zonder enig gebruik van bestrijdingsmiddelen, kunstmest of andere milieu-onvriendelijke middelen. Ook de BIO-serie wordt jaarlijks getoetst op actualiteit en kwaliteit. Met deze kernwaarden geeft Garden Seeds aan dat zaden betrouwbaar moeten zijn in opkomst en groei en niet alleen biologisch, omdat het biologisch moet zijn. Een betrouwbare oogst van groenten en kruiden en een fraai bloeitraject van bloemen is voor Garden Seeds allesbepalend. 

Voor bedrijven

Ook verzorgt en verpakt Garden Seeds zaadzakjes voor onder andere bedrijven, gemeenten, stichtingen en verenigingen.

Sluis Garden, al 37 jaar een vertrouwde leverancier van hobbyzaden

Geschiedenis
Garden Seeds bestaat inmiddels ruim 37 jaar en is sinds de oprichting gevestigd in Enkhuizen, de regio die wereldwijd bekend staat als Seed Valley. In 1983 begonnen onder de vlag van Royal Sluis en 18 jaar later, in 2001, is Garden Seeds als zelfstandig en onafhankelijk bedrijf verder gegaan. Sindsdien is het een goede speler in de markt en een gewaardeerde leverancier. Men herkent de betrouwbare roots aan de bekende merknamen Sluis Garden en Abraham Sluis. 

Goed zaad, goed verpakt! Al ruim 35 jaar onze slogan

Sluis Garden, al 37 jaar een vertrouwde leverancier van hobbyzaden