Hoe gebruik je dille

Hoe gebruik je dille

Kook dille nooit mee met het gerecht, want dan verdwijnt de smaak. Dille wordt veel bij vis gebruikt en dan doe je de dille er vlak voor het opdienen bij. Je kunt ook dilleboter maken door heel veel fijngesneden dilleblad door boter te mengen. Als je hiervan een plakje op de vis doet dan krijg je hetzelfde effect.

Bloemenkwark
In plaats van dille in boter kun je ook dille in bloemenkwark verwerken. Je mengt dan bloeiende dille, bloemen van knoflook, bieslook en Oost-indische kers door volle kwark. Bloemenkwark smaakt heerlijk bij landbrood met olijven.

Bietensalade en meer …

  • In bietensalade doet dille het ook goed en ook in een vinaigrette, gecombineerd met mosterd en honing.
  • Wortel en dille is ook een goede combinatie en van dille (niet meekoken) en bouillon maak je een heerlijke dillesoep.
  • In Finland koken ze het wel mee en doen ze bij  nieuwe aardappelen altijd een grote bos dille.
  • In kruidenazijn en bij het inmaken van augurken worden niet alleen bloemschermen van dille gebruikt, maar ook rijpe zaden.
  • Heerlijke dillekoekjes maak je door een hartig deeg te maken van bloem, boter, zout, kaas, ei, water en dillezaad.
     

Meer in deze categorie

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK