Winnaars fotowedstrijd Rijp verbeeld

Fotograaf Hans Clauzing heeft de winnaars van de fotowedstrijd Rijp verbeeld gekozen! De fotowedstrijd stond in Groei & Bloei van januari 2018 en liep gedurende twee maanden hier op de site. Hier vind je de keuze van Hans Clauzing met zijn toelichting. Alle drie de winnaars: van harte gefeliciteerd!

Volgens Hans viel het niet mee om er drie uit te kiezen! Veel fraaie foto's van de meest uiteenlopende natuur- en tuinonderwerpen! Maar uiteindelijk werd zijn keuze:

1e plaats
'Vorstjuweeltje' van Marlies Weijers
Een kleurige foto gemaakt op een mooi moment op de dag (ik denk de ochtend) met zacht warm licht. Het onderwerp komt goed los van de achtergrond en de foto heeft een sterke compositie door de onscherpe Dalia's in de achtergrond. Ook de plaatsing van het onderwerp, rechts van het midden, maakt het beeld interessanter.

2e plaats
'Bevroren hoedje' van Trudy Roovers
De schoonheid zit in het kleine, goed gezien! Het standpunt is goed gekozen, laag op de grond. Door gebruik te maken van een tele-objectief ontstaat er onscherpte in de voor- en achtergrond. Het tegenlicht maakt de foto compleet met het bokeh-effect in de achtergrond.

3e plaats
'IJzige schoonheid' van Ellen Bolwijn
Mooi scherp in beeld gebracht en formaatvullend, zonder storende takjes enz. Het onderwerp heeft ook nog wat kleur en komt goed los van de achtergrond.

De drie prijswinnaars krijgen een fotografie-workshop in 'De Vlinderhof' in Vleuten. Hans Clauzing neemt contact met jullie op om nader af te spreken! Nogmaals gefeliciteerd en veel plezier bij de workshop!

Hier kun je alle inzendingen nog eens bekijken.

Meer in deze categorie