Hoe staat het met de vijver?

Hoe staat het met de vijver?

Je weet het nooit … maar het gevaar van serieuze vorst lijkt nu wel voorbij. Tijd voor een controlerondje rond de vijver. Leven de waterplanten allemaal nog, worden sommige pollen misschien te groot? Nu heb je de beste gelegenheid om ze te vernieuwen of te verkleinen.

Doe niet alles tegelijk - gelet op het biologisch evenwicht in de vijver. Eind april kun je weer nieuwe planten aanvoeren. Druk ze vast in de vijvermodder, zet ze in vijvermanden met speciale vijveraarde of verzwaar ze met een steen. Drijf- en zuurstofplanten voeg je toe in de zomer. Hoe klein een vijver ook is, het water trekt veel beestjes aan.

Als je tuin veel verborgen schuilplaatsjes biedt bestaat er grote kans op bruine kikkers. Zelfs in de stad, je snapt soms niet waar ze vandaan komen. Heeft je vijver steile wanden, zorg dan voor een trapje of drijfhout. Zo komen dieren, zoals egels, die er toevallig in belanden er gemakkelijker uit.

Beeld: iStock

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK