Middeltjes tegen groene aanslag

Middeltjes tegen groene aanslag

De groene aanslag op tegels of stenen is in feite een soort algengroei en komt vooral voor op vochtige schaduwplekken. Hoe poreuzer de steensoort, hoe meer water die opneemt en vasthoudt. Niet elk type bestrating is dus even gevoelig voor groene aanslag. Hoe los je het op?

De bekende huismiddeltjes helpen helaas maar even. Bijvoorbeeld: het kooknat van de aardappelen uitgieten over het mos, of stevig schrobben met een harde bezem, water en scherp zand. Op een veelgebruikt pad helpt het om eenvoudig wat zand te strooien; het zand fungeert als schuurpapier – denk daar wel aan als je vervolgens op je kostbare parketvloer stapt! Ook bespuiten met zachte zeep of azijn maakt je straatje tijdelijk minder groen en glad.

Gebruik in elk geval nooit zout of chloor: het schaadt de planten naast het pad. Hetzelfde geldt voor chemische middelen, die overigens wel langdurig effect hebben.

Kies daarom liever voor een milieuvriendelijk product als 'Groene aanslagreiniger', op basis van organische vetzuren (ECOstyle).

Een veelgekozen moderne oplossing, de hoge drukspuit, maakt korte metten met alg en mos, en … soms meteen met de kwetsbare bestrating of houten vlonders.

Meer in deze categorie

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK