De opmars van accutuinmachines (Advertorial)

De opmars van accutuinmachines (Advertorial)

Snoerloos werken met krachtige machines, zonder vervuilende CO2 uitstoot? Tuingereedschap fabrikant EGO loopt voorop in de ontwikkeling van accutechnologie als het gaat om looptijd, kracht en levensduur.

Dit artikel is een samenwerking met EGO

De accutuinmachinespecialist verklaart beslist: “EGO tuinmachines evenaren of overtreffen de kracht van benzine-aangedreven tuinmachines!” Wij laten gebruiker Ronald Smit aan het woord. EGO valt op in de markt van accutuinmachines. Vooral omdat het de enige fabrikant is die geen benzine-aangedreven machines produceert, maar zich uitsluitend focust op accutechnologie. Bovendien is de opkomst van het merk opzienbarend: het is de nummer één op het gebied van accutuingereedschap in Amerika en in Europa is het merk sterk in opmars. Consumenten, maar ook professionele gebruikers zijn vol lof over de accu tuinmachines van EGO.

Accutuinmachine bij regen

Ego-tuinmachines doorstaan schokken, en zijn bestand tegen fikse regenbuien
Ronald Smit is gebruiker van het eerste uur: 'Ik kwam EGO tegen op een beurs en was meteen onder de indruk. De leverancier gooide de accu op de grond. En tot mijn verbazing bleef de accu intact. Ook werkte hij daarna nog prima. Ik heb hiervoor ook met een ander merk accugereedschap gewerkt. Hier had ik hier veel storingen mee. Vooral bij het werken in natte weersomstandigheden.

Het belangrijkste vind ik dat het tuingereedschap krachtig is en tegen een stootje kan. Daarbij wil ik ook graag milieubewust bezig zijn. Een tuinmachine die vervuilende uitstoot en veel lawaai maakt, zal ik tegenwoordig niet snel meer kopen. Vooral door de kracht van de accu’s, de relatief lange tijd dat je ermee kunt werken en de korte laadtijden, heb ik inmiddels al mijn brandstof machines vervangen voor EGO accumachines. De heggenschaar snijdt met gemak door mijn dichte heg. Takken zo dik als een bezemsteel vormen geen probleem. Ook ben ik erg onder de indruk van de EGO gazonmaaier. Deze maakt weinig geluid en start met 1 druk op de knop. Het mooie van de grasmaaier is bovendien dat deze inklapbaar is en dus maar weinig ruimte in de schuur inneemt.’ 

Gebruikersgemak

Smit is door de jaren heen een echte EGO fan te noemen. Hij heeft naast de maaier en heggenschaar ook een bladblazer en een multitool waarop hij een grastrimmer, snoeizaag en bezem kan bevestigen. 'Super handig. Je hebt één basistool en met de verschillende opzetstukken kun je eigenlijk je hele tuin onderhouden. Ik heb wel meerdere accu’s. Want met één accu kun je niet een hele dag werken. Maar door met twee accu’s te werken, kom ik mijn tuin wel rond. Zodra de ene accu leeg is zet ik hem in de lader en voordat de andere leeg is, is de eerste accu alweer opgeladen.’

De opmars van accutuinmachines (Advertorial)

Looptijd en vermogen

EGO heeft Arc Lithium-accu's van 2,5 Ah tot en met 10 Ah. Deze zijn universeel te gebruiken op alle EGO-tuinmachines. De 10 Ah accu is wel zo zwaar dat je deze niet in een handmachine moet dragen. Deze accu draag je het beste op je rug met een EGO rugharnas. Volgens EGO kun je met een volle 2,5 Ah accu in de EGO heggenschaar een uur lang onafgebroken werken.

Smit zal niet gauw overstappen naar een ander merk. 'Ik werk nu een aantal jaar met EGO. De accu gaat lang mee en ik ben heel tevreden ben over het product en de service. EGO geeft 5 jaar garantie op mijn machines en accu’s, dit geeft een gerust gevoel.’ 
Ego is een meer dan serieuze speler op de markt en is hard op weg om haar succes in Amerika ook in Europa te evenaren. Met meer dan 150 verkooppunten in Nederland en een steeds verder groeiende klantenkring, ook onder professionele gebruikers zijn zij hard op weg. 

Meer in deze categorie

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK