Zelf supersnel gezonde groenten kweken (advertorial)

Zelf supersnel gezonde groenten kweken (advertorial)

De lekkerste groenten kweek je zelf! En ook nog eens razendsnel als je voor microgreens kiest. Dat zijn groenten en kruiden die je in een heel jong stadium al kunt oogsten. Met hun frisse en pittige smaak zijn ze een heerlijke toevoeging aan vele gerechten. Ze zijn heel gemakkelijk te kweken, dus waar wacht je nog op?!

Dit artikel is een samenwerking met www.dezaden.nl

Snel. Gezond. Gemakkelijk. Microgroenten zijn jaarrond snel en gemakkelijk te kweken. Klein maar fijn en super gezond!

Je vindt microgreens in twee vormen: de micro leaves (de kiem) en de baby leaves (jonge scheuten). Sommige soorten kun je in beide vormen eten, andere soorten zijn het lekkerst als kiem of als blad.


Micro leaves

Oogsten als kiem en zowel blad als stengel gebruiken. Citroenbasilicum, Borage, Mosterd Red Frills, Bloedzurig, Boerenkool, Radijs, Tuinkers, Tatsoi, Mizuna Red

Baby leaves

Oogsten als scheut en alleen het blad eten. Mosterd Red Frills, Boerenkool, Sla gemengd,Snijbiet gemengd, Tatsoi, Mizuna red, Peashoots

Gezonde groente

Microgroenten, zoals deze voedzame bommetjes ook wel genoemd worden, zijn ontzettend gezond. In dit jonge stadium bevatten de plantjes relatief veel voedingsstoffen. Dit is logisch, want omdat de kiem nog moet gaan groeien zijn alle voedingsstoffen nog aanwezig. Microgroenten zijn rijk aan koolhydraten,eiwitten, vitamines en mineralen. Dat maakt het een super gezonde toevoeging aan je maaltijd!

Gemakkelijk te kweken

Of je nu veel of weinig ervaring hebt, een grote tuin hebt of juist niet, iedereen kan microgroenten kweken. Je kunt er zelfs binnen, zeker in het geval van de micro leaves, mee aan de slag. Baby leaves zaai je bij voorkeur in de vollegrond, maar wanneer je geen tuin tot je beschikking hebt, kun je deze jonge plantjes prima in bakken binnen en op je terras, balkon of patio opkweken.
Het grootste voordeel? Microgroenten kennen geen seizoenen en zijn dus jaarrond te kweken. Weinig geduld? Dan zijn microgreens jou op het lijf geschreven. Sommige soorten kun je al een weekje na het zaaien oogsten en eten!

Lekkere toevoeging

Hoewel de smaken van microgreens veel weg hebben van de volwassen versies van deze groenten, zijn ze een stukje pittiger, frisser of scherper. Dat maakt microgreens een goede toevoeging aan sandwiches, salades of soepen.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK