Moestuinen door heel Europa (advertorial)

Moestuinen door heel Europa (advertorial)

Bent u een fervent liefhebber van het kweken van eigen groente en fruit in een eigen moestuin? Samen met u zijn er velen die aan het einde van elke winter aan de slag gaan in de moestuin, zo ook in de vele prachtige tuinen die Europa rijk is!

Dit artikel is een samenwerking met Kupers Tuinreizen

Denemarken

De Fynske Landsby in Denemarken is een historisch openluchtmuseum dat het aanwezige groen onderhoudt zoals dit in het verleden ook werd gedaan. U vindt hier daardoor ook een uitgebreide eigen moestuin, waar traditionele groenten gekweekt worden zoals dat in de 19e eeuw ook werd gedaan. Direct na de winter begint men met het spitten, zaaien, planten en verzorgen van allerlei groenten en fruit, zoals dat bij zelfvoorzienende boerderijen een vast onderdeel van het dagelijkse ritme was. Toen was een goede moestuin belangrijk: gekweekte groenten en fruit werden natuurlijk gegeten (vers, gedroogd, ingelegd of ingekuild) maar ook verkocht op de markt.

Engelse groentetuinen

Het kweken van eigen groente en fruit is ook bij Engelsen erg geliefd. In de tuinen van Belmont House in Kent ligt een prachtige ommuurde moestuin naar ontwerp van de beroemde Lady Arabelle Lennox-Boyd. In haar moestuin combineerde zij groenten en fruitbomen met zomerse bloemen. Het zachte fruit, zoals perziken, groeien tegen de warme muren waardoor ze sappig en vol van smaak worden. Bijzonder in deze tuin is ook de groene tunnel van appelbomen die in de nazomer vol hangt met smakelijke appels.

Moestuinen door heel Europa (advertorial)

Verse oogst

De verse oogst van de productieve moestuin van Helen Ward bij Goldstone Hall in Shropshire wordt direct na de pluk in de keuken verwerkt tot de heerlijkste gerechten. Helen, die eigenaresse is van dit hotel en restaurant, stond erop dat er met veel aandacht en kwaliteit gekookt werd. Ook nu zijn de innovatieve en lekkere gerechten van de chef dankzij de moestuin altijd super vers. Naast groenten zijn er ook meer dan honderd soorten kruiden aangeplant om de gerechten nog meer smaak te geven. Deze moestuin is één van de grote favorieten van tuinliefhebbers om te bezoeken.

Moestuinen door heel Europa (advertorial)

Kweken op bestelling

Niet alle groentetuinen verwerken de oogst zelf maar verkopen hun productie rechtstreeks. De Apley Walled Garden is hier een goed voorbeeld van. Een prachtige oude muur beschermt de planten in de tuin tegen de ongewenste invloeden van het weer, zorgt voor een warmer microklimaat en houdt geïnteresseerde dieren als konijnen buiten de tuin. In deze meesterlijke keukentuin wordt op commerciële basis geteeld, waarbij vooral de oude, vergeten maar desalniettemin smaakvolle groenten extra aandacht krijgen. De appels, peren en ander fruit zijn een mooie aanvulling op de goedgevulde manden die Apley verkoopt aan restaurants, particulieren en winkels. 

Moestuinen door heel Europa (advertorial)

Noeste Ierse arbeid

In alle Europese landen wordt met kennis, inzet en vertrouwen groente en fruit geteeld met een rijke oogst in het vooruitzicht. Zo ook in Ierland, waar in de aantrekkelijke moestuin van Burtown House elk jaar weer met volle inzet gewerkt wordt voor een grote, gezonde opbrengst. Hier worden elke dag, in de vroege ochtend als de zon net aan het opkomen is, de verse groenten geplukt en direct naar de keuken van het restaurant gebracht. Daarnaast wordt een deel van de opbrengst van die dag in de winkel verkocht aan bezoekers.

Wilt u genieten van deze prachtige moestuinen en van nog veel meer prachtige Engelse, Ierse, Deense maar ook Franse, Duitse, Italiaanse en Schotse (moes)tuinen? Kupers Tuinreizen brengt u hier met veel plezier, kennis en kunde naartoe!  U kunt er alles over lezen in onze gratis brochure. Voor meer informatie: www.kuperstuinreizen.nl of per telefoon 0495 - 45 66 10


 

Moestuinen door heel Europa (advertorial)

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK