Blauwe Regen voor Keizerstraat in Scheveningen

Lutz Jacobi, Tweede Kamerlid voor de PvdA, heeft op 7 juni pal voor de gevel van rijwielbedrijf Du Nord tegels uit de Keizerstraat in Scheveningen gehaald. Op de vrij gekomen plek heeft Jacobi een Wisteriaplant (Blauwe Regen) geplant. Lutz was tegels aan het lichten in het kader van de Nationale Tuinweek, die zaterdag 11 juni start.

Blauwe Regen voor Keizerstraat in Scheveningen

Lutz Jacobi, Tweede Kamerlid voor de PvdA, verwijdert pal voor de gevel van rijwielbedrijf Du Nord tegels uit de Keizerstraat in Scheveningen. Op de vrij gekomen plek plant Jacobi een Wisteriaplant (Blauwe Regen). In totaal worden op dertig verschillende plekken in de straat tegels vervangen door tuinplanten. 

Jacobi: “Het vergroenen levert niet alleen een bijdrage aan een grotere biodiversiteit en leefbaarheid van steden. Meer groen en minder bestrating zorgt ook voor minder hittestress, een betere waterberging zodat de kans op wateroverlast minder wordt. 

Gelukkig wordt het bewustzijn voor meer groen en minder steen in steden in het hele land groter.” Komende zaterdag start voor het derde jaar op rij de Nationale Tuinweek. Van 11 tot en met 19 juni enthousiasmeert Groei & Bloei, de grootste tuinvereniging van Nederland, mensen om actief te tuinieren met bloemen en planten. 

Met de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ wil de tuinvereniging Groei & Bloei een bijdrage leveren aan een groenere leefomgeving en de biodiversiteit in Nederland verbeteren. De actie in de Keizerstraat is georganiseerd door Groei & Bloei samen met stichting Operatie Steenbreek en de Groene Loper. Via Operatie Steenbreek zijn tot 1 juni 2016 in Den Haag bijna 43.000 stenen opgehaald.