Burgemeester Kaag en Braassem laat eerste tuintje te water

Burgemeester Mevr Van der Velde-Menting, van Kaag en Braassem, geeft op 12 juni om 11.30 uur het startschot voor de Nationale Tuinweek in de gemeente Kaag en Braassem. Zij doet dat door het eerste tuintje te water te laten voor het Gemeentehuis aan het Westeinde in Roelofarendsveen.

Burgemeester Kaag en Braassem laat eerste tuintje te water

Groei & Bloei afdeling Alkemade heeft de afgelopen weken acht watertuintjes gemaakt. Al deze watertuintjes zijn vanaf 12 juni te zien in de verschillende kernen van de gemeente.

De locaties zijn:

  • Voor het gemeente huis, School Kaskade, Roelofarendsveen.
  • Hof van Alkemade, Oude Wetering.
  • Voor de RK Kerk in Rijpwetering.
  • De Kolk, Oud Ade.
  • Regenboogweg Nieuwe Wetering. Ofwegen, Woubrugge.
  • Bij Jan de Vlieger langs de snelweg in Hoogmade.

De afdeling organiseert deze activiteit in het kader van de Nationale Tuinweek, die van 13 tot en met 20 juni is. Door heel Nederland organiseren lokale afdelingen van Groei & Bloei groene activiteiten. Dit jaar staat de week in het teken van ‘Water in en om de tuin’. Als kostbaar geschenk van de natuur is water een primaire levensbehoefte voor de mens, dier, flora en fauna.

Daarnaast organiseert de afdeling Alkemade op 13 en 14 juni het Open Tuinenweekend, waarin 24 particuliere tuineigenaren hun tuin gratis openstellen voor het publiek. Je kunt tuinen bekijken in Rijpwetering, Oude Ade, Hoogmade, Woubrugge op zaterdag 13-6 en Roelofarendsveen Oude Weterinng en Nieuwe Wetering op zondag 14-6, bij stichting De Bult (einde Regenboogweg), kun je op 14 juni ook een gratis rondleiding volgen, om 13.00 uur en 14.30 uur, door een natuurgebied in ontwikkeling met een bijzondere Vlindertuin.

Noot voor de redactie:
Meer informatie over de Nationale Tuinweek in Alkemade kunt u krijgen via de afdeling Alkemade, Els van der Meer Floraweg 120 2371AR Roelofarendsveen tel.071 3319922 en kijk op de website http://www.alkemade.groei.nl. Meer algemene informatie over de Nationale Tuinweek kunt u verkrijgen via Flip van Leeuwen, directeur Groei & Bloei (079-3681215).