Chili sin carne met knoflook, koriander en komijn

Deze chili sin carne met een overheerlijke salsa van tomaat, avocado en korianderblad maak je in een handomdraai!

Chili sin carne met knoflook, koriander en komijn

Ingrediënten voor 2 a 3 personen:

Chili:

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 a 2  tenen knoflook
  • 1 (halve liter)blik zwarte bonen
  • 1 grote vleestomaat of een eetlepel tomatenpuree
  • 1 blokje (paddenstoelen)bouillon
  • desgewenst een volle theelepel komijnzaad


Salsa:

  • 2 tomaten of  wat cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel (balsamico)azijn of citroensap
  • zout, peper, beetje chilipeper
  • een ruime hoeveelheid korianderblad
  • liefst ook wat  komijnzaad

 

Bereiding:

Bak gedurende een minuut of drie een gesnipperde ui glazig, samen met een rode paprika in stukjes en knoflook. Voeg daarna (een blik) zwarte bonen toe, enkele tomaten of een beetje tomatenpuree en een (paddenstoelen)bouillonblokje. Laat dat circa een kwartier zachtjes pruttelen. Geef daarbij apart in een schaaltje een royale hoeveel ‘salsa’ van kleingesneden tomaat of gehalveerde cherrytomaatjes gemengd met stukjes avocado, zout, (chili)peper en ruim koriander. Ook kunnen hier komijnzaadjes toegevoegd worden.

Recept van Femmy
Foto: Femmy ten Cate

Meer in deze categorie