Gouden worteltip: worteltjes in de siertuin

De Groei & Bloei Nationale tuinweek staat dit jaar in het teken van moestuinieren! Tot aan de start van de Nationale Tuinweek hebben we elke week een of twee Gouden Worteltips. Ervaren en minder-ervaren moestuiniers delen hun tips over de moestuin: dat kan gaan over het ideale middel tegen slakken of een heerlijk recept met bietjes uit eigen tuin! Zij geven steeds de Gouden Wortel door aan de volgende moestuinier. Een Gouden Wortel Estafette! En hier dan de tip van Hans Lubbers...

Gouden worteltip: worteltjes in de siertuin

Worteltjes in de siertuin

Hebben we dat allemaal al eens niet meegemaakt. De wortels in de moestuin vergeten te oogsten. In dat geval geen man overboord. De wortels (Daucus carota) vormen met hun lichtgroene blad een mooi contrast met grijsbladige planten en eenmaal tot bloei verrassen ze ons met schermbloemen die veel lijken op de Ammi.

Neem eens de moeite en koop in de groentezaak een assortiment gekleurde wortels, poot ze in je tuin en wacht geduldig af (wellicht zelfs tot volgend jaar) 

Je zult verrast worden door de schermbloemen in diverse kleuren. Zo geeft de Daucus carota Dara bordeauxrode bloemen en de paarse Daucus carota Purple Dragon rozebloemschermen.

Gewoon proberen en genieten! Ik geef de Gouden Wortel door aan Jan Dahmeijer.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK