Ontwerp je eigen border! Doe mee met de wedstrijd

Kijk je ook altijd met gretige ogen naar een border waar – rommelig of niet - alles lijkt te kloppen, waar altijd wel iets bloeit, waar je een spannend contrast tussen bloem- en bladvorm ziet? Jij kunt ook zo’n border maken!

Doe mee

Aan de afdelingen van Groei & Bloei; roep je achterban op mee te doen met de wedstrijd ‘Ontwerp je eigen border’! Ben je (nog) geen lid van Groei & Bloei, ook dan nodigen we je van harte uit een kans te wagen. Lever je ontwerp in bij jouw lokale afdeling en je dingt mee naar een prijs!

De stads- en balkontuin

In 2022 is het thema van de Groei & Bloei Nationale Tuinweek: De stads- en balkontuin. Om dit thema tot leven te wekken organiseren wij een wedstrijd waarbij leden en niet-leden van Groei & Bloei via de eigen afdeling hun creatieve ontwerptalent kunnen laten zien.

We gaan heel veel bomen planten

Het is niet zo maar leuk als heel veel mensen mee doen … voor elke inzending plant Groei & Bloei een boom via Trees for all. Dus probeer zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen om mee te doen, zodat we met elkaar Nederland ook nog eens groener maken!

Dit zijn de categorieën:

A. Border/beplantingsplan tot ca 1 m2, bijvoorbeeld:

• Gevel- of boomspiegeltuin
  • Vierkante meter tuin
  • Verticale tuin
  • Balkontuin in potten
  • Kruidentuintje (potten of anders)
  • Minimoestuintje, eventueel in combinatie met eenjarigen

B. Border/beplantingsplan 2 tot ca 5 m2, bijvoorbeeld:

• Vaste planten border
  • Balkon-, dak -of terrastuin
  • Gemengde border met vaste planten en eenjarigen
  • Border met  vaste planten en eetbare planten of struiken.
  • Gemengde border met eetbare planten en vaste planten en/of eenjarigen
  • Groene schutting/afscheiding (geen heg). Bijvoorbeeld: bloeiende klimplanten, aardbeien en andere planten in hangers aan een schutting

Aandachtspunten voor je ontwerp:

• Goed voor mens en dier (vogels, insecten en andere dieren)
  • Aantrekkelijk voor bijen en andere bestuivers
  • Gebruik algemeen verkrijgbare planten
  • De juiste plant op de juiste plek (grond, vocht en licht)
  • Hou rekening met de balkon- en dakbelasting
  • Voeg een duidelijke tekening, een plantenlijst en benodigde aantallen toe

Het werkt zo:

1. Roep binnen je afdeling mensen op om mee te doen en een ontwerp in te sturen binnen een van de twee categorieën
  2. Zorg dat de inzendingen uiterlijk 1 mei 2022 binnen zijn
  3. Beoordeel met een kleine jury de inzendingen en kies uit elke categorie 1 winnaar
  4. Stuur de beide winnaars uiterlijk 15 mei 2022 met een korte toelichting/juryrapport naar nationaletuinweek@groei.nl
  5. Geef ook door hoeveel inzendingen je in totaal binnen kreeg (i.v.m. het aantal bomen dat we gaan planten)
  6. De Commissie Nationale Tuinweek met als gast-jurylid tuinontwerper en groenauteur en fotograaf Modeste Herwig, kiest uit de inzendingen 2 landelijke winnaars (1 per categorie).
  7. De twee landelijke winnaars worden bekend gemaakt en gehuldigd op 11 of 12 juni 2022 op de Floriade in Almere

Wat kun je winnen:

Afdelingsprijs: Twee keer een voucher om planten aan te schaffen voor ontwerp: Categorie A € 50,- en Categorie B € 100,-.

Landelijke winnaars: Een jaar lang gratis lidmaatschap van Groei & Bloei en twee gratis toegangskaarten voor de Floriade + het ontwerp wordt bekend gemaakt via de website en de socials.

Meer in deze categorie