Rode kool salade met peterselie en munt

Een van mijn favoriete salades is de rode koolsalade met worteltjes en peterselie. De kleurcombinatie van het frisse peterseliegroen met de diep rode kleur van de kool en het oranje van de wortel is een feest om naar te kijken. En met slechts één rode kool heb je zeker genoeg voor een groot feest. Zorg dus dat je echt een grote schaal klaar zet!

Rode kool salade met peterselie en munt

Ingrediënten:

  • 140 gram pompoenpitten
  • 1 rode kool
  • 150 gram gedroogde vijgen
  • 500 gram wortelen
  • 1 kopje fijn gesneden platte peterselie
  • 1 kopje fijngesneden blaadjes munt

    Dressing
  • 3 lepels olijfolie
  • 3 lepels citroensap en citroenrasp
  • 1 lepel honing, dadelsiroop of maple syrup
  • 1 teen knoflook, fijn gehakt
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijn (mag gemalen maar hele komijn mag ook)
  • 1,5 theelepel zeezout


Bereiding:

Meng de ingrediënten van de dressing met elkaar en zet apart. Snijd de rode kool zo fijn mogelijk, hoe fijner, hoe beter. Snijd de wortel in plakjes en voeg bij de rode kool. Was de peterselie en munt en snij deze fijn, voeg ook toe aan de rode kool. Snijd de gedroogde vijgen in kleine blokjes van 5x5 mm en zet apart.
Voeg de dressing toe en meng dit allemaal goed door elkaar. Als laatste voeg je de pompoenpitten en de gedroogde vijgen toe en meng je het geheel nog een keer heel goed. Het beste kan je de salade serveren op kamertemperatuur.

Hoe kweek ik peterselie?
Meer recepten met kruiden en groenten uit eigen tuin

Recept en foto van Inge