Geniet van de open tuinen in Leeuwarden

G&B Leeuwarden

Dit jaar gaan de tuinhekken van meer dan 40 prachtige tuinen van Groei & Bloei-leden in Friesland gratis open voor het publiek. Niet alleen in Leeuwarden, tijdens het Groei & Bloei Open Tuinenweekend op 18 en 19 juni, maar ook op 21-22 mei, 9-10 juli, 30-31 juli en 27-28 augustus.

Het Nationaal Open Tuinen Weekend van de landelijke vereniging Groei & Bloei wordt dit jaar gehouden op  18 en 19 juni. De gezamenlijke afdelingen van Groei & Bloei in de provincie Friesland kiezen voor een ruimere opzet. De bedoeling hiervan is niet alleen om meer liefhebbers in de gelegenheid te stellen de opengestelde tuinen te bezichtigen, maar ook om deelnemende tuinen op die dagen open te stellen wanneer ze op hun mooist zijn.

Overigens is niet elke tuin elk weekend open: de ene tuin kan slechts één weekend open zijn, de andere tuin twee keer of vaker.

Voor een compleet overzicht van tuinen, adressen en openingsdagen kunnen geïnteresseerden vanaf ca. 1 mei de brochure “Fryslân iepenet syn tunen 2019” downloaden van de volgende websites:

www.drachten.groei.nl
www.heerenveen.groei.nl