Boom en Co.

16 February 2019

Geupload door afdeling Lisse

Boom en Co op herhaling. In 2018 hebben wij een zestal bijeenkomsten georganiseerd samen met het NME De Groene bol . Alle bijeenkomsten werden prima bezocht. Wij hebben er zelfs de Libelle er mee gehaald. Voor komend jaar staan er weer een zestal bijeenkomsten, gelukkig ook nu weer met het NME De Groene bol op het programma. De data zijn: 16 februari, 30 maart, 11 mei, 13 juli, 14 september en 16 november. Mocht u in 2018 een bijeenkomst gemist hebben of wilt u ook op herhaling komen noteer de data en geef u op. Voor 16 februari staat het volgende op het programma. Wij gaan kijken naar de diverse verschillende knoppen. Proberen aan de hand van deze knoppen de boom te herkennen. De schors wordt bekeken en ook hieraan kunnen wij proberen de juiste naam bij die boom te vinden. Maar waarom is de ene schors nu glad en de ander juist zo erg ruw? Hoe zit een boom van binnen in elkaar? Kan ik echt de ouderdom aflezen aan de jaarringen ? Er zijn vragen genoeg. Juist wanneer men weet waarom de natuur zo in elkaar zit wordt een wandeling een belevenis. Op 30 maart 2019 staat de stinse flora centraal. Waar komt het woord vandaan en waar komen de planten vandaan. Op het landgoed komen diverse soorten stinse planten voor. Wanneer wij geluk hebben zien wij ook het longkruid staan en krijgen wij wat te horen over de signatuurleer. Wij gaan ze bekijken en werpen ook nog een blik op de bomen die wellicht al in bloei komen. Alles wordt tijdens de bijeenkomst op een eenvoudige manier uit de doeken gedaan zodat iedereen die belangstelling heeft voor de natuur mee kan doen. De wandelingen vinden plaats op het landgoed Keukenhof en starten bij De Groene bol. Wij starten om 14.00 uur en ze duren ongeveer anderhalf uur. Meedoen is kosteloos. Opgeven is verplicht. Opgeven bij grimme@xs4all.nl . Na afloop van de wandeling kunt u mogelijk een consumptie gebruiken bij de hofboerderij voor eigen rekening.