Dagreis naar Brugge, een must voor aardappeleters en galanthofielen!

Dagreis gaat niet door vanwege te weinig aanmeldingen. Bezoek aan Frietmuseum en Alpenplantenkwekerij Cathy Portier te Sint Kruis-Brugge. Het frietmuseum van Brugge is het eerste en tot dusver enige museum ter wereld dat de gehele geschiedenis toont van de oorsprong van de aardappel tot de eerste frieten. Het museum bevat een collectie machines die gebruikt werden voor de bewerking, de oogst, het schillen, het sorteren en het bakken van aardappelen. Samen met Belgische chocolade, is de Belgische friet zeker het product dat het meest de goede levenswijze van de Belg illustreert. In de loop der jaren is de friet een product geworden dat zich over de hele wereld heeft verspreid, tot genoegen van groot en klein, in praktisch alle landen en de Belgen mogen dus terecht fier zijn dat de friet een product is dat in België geboren is. Het is dus niet enkel normaal, maar zelfs absoluut noodzakelijk dat het eerste museum van de friet in België geopend werd. Het frietmuseum brengt antwoorden op uw vragen over aardappels en friet. Het is een didactisch museum dat de geschiedenis van de friet en de aardappel schetst. Het is onder gebracht in een van de mooiste gebouwen van Brugge, de Saaihalle, waardoor de toeristische aandacht nog verhoogd wordt. Na afloop van het bezoek kan een menu met een puntzak friet met snack, saus en drankje naar keuze genuttigd worden. Meer informatie: http://www.frietmuseum.be/nl/ Vervolgens brengen we een bezoek aan de kwekerij en de sneeuwklokjestuin van Cathy Portier te Sint Kruis Brugge. Alpenplantenkwekerij Cathy Portier is een familiebedrijf en biedt een zeer uitgebreid assortiment rotsplanten, speciale vaste planten, bijzondere bollen en knollen en laagblijvende heesters en coniferen aan. Achterin de kwekerij ontdekt u in de sneeuwklokjestuin de wondere wereld van sneeuwklokjes. Ze bekoren u op een charmante manier in een seizoen waarin weinig bloeit. Met de juiste keuze kunt u echter van september tot april genieten van een bloeiend sneeuwklokje in de tuin. In de sneeuwklokjestuin kunt u onder leiding van Cathy Portier heel veel soorten (300!) sneeuwklokjes zien en in de kwekerijwinkel kunt u diverse soorten sneeuwklokjes kopen. Meer informatie vindt u op www.galanthus.be
Het programma (onder voorbehoud) ziet er als volgt uit: Tijden: 8:45 uur Vertrek Hulst, Stationsplein 9.00 uur Vertrek Terneuzen, Zuidpolder winkelcentrum 9.30 uur Vertrek Schoondijke, bushalte Dorpsplein 10.15 uur Aankomst Brugge, Vlamingstraat 33, bezoek frietmuseum (60 min) en Lunch (60 min) 12.15 uur Vertrek naar Sint Kruis Brugge, Margaretha van Vlaanderenstraat 27, Alpenplantenkwekerij met sneeuwklokjestuin. Bezoek met koffie/thee, rondleiding en plantenverkoop. 17.00 uur vertrek vanuit Brugge, aankomst Schoondijke 17.30 uur, aankomst Terneuzen 18.00 uur, aankomst Hulst 18.30 uur. Gaat u gezellig met ons mee naar Brugge ? De kosten voor leden bedragen 37,50 voor leden en 45 voor niet-leden. Hierin is inbegrepen: bus, attentie buschauffeur, entree en lunch in frietmuseum, bezoek sneeuwklokjestuin met koffie/thee en verzekering. Opgave en informatie: U kunt u uiterlijk 14 februari opgeven bijMarjan de Feijter, defeijtermarjan@gmail.com / 06-10007410. Betaling uiterlijk 14 februari verzorgen door het bedrag over te maken op rekeningnummer NL29 RABO 0330 4482 69 onder vermelding van dagreis Brugge, uw naam en uw lidmaatschapsnummer als u lid bent. Wij hopen op een mooi winters weer (zonder vorst) en een volle bus! De reis vindt doorgang na aanmelding van 35 personen, maximaal 50 personen.

    • Kosten
    • 45,-
    • Kosten lid
    • 37,50

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK