Lezing: “Zeewier, weten en eten” door Marieke Brown.

Ledenavond op donderdag 21 februari 2019 in het A.G. Wildervanckhuis:
Lezing over Zeewier, weten en eten door Marieke Brown. De zeewiermarkt staat in Nederland nog in de kinderschoenen, maar over de hele wereld worden al heel lang zeewieren gegeten.
Zeewier wordt om diverse redenen steeds belangrijker, het zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is arm aan natrium. Bent u niet bekend met zeewier, dan is het in het begin wennen aan de smaak en het gevoel in de mond bij het eten ervan. De smaakbeleving is nl. UMAMI, hartig in het Japans, een smaak die wij niet vaak tegenkomen in de Hollandse keuken. Om deze smaak, ook wel de 5e smaak genoemd, te leren waarderen is het aan te raden om te beginnen met kleine hoeveelheden zeewier toe te voegen aan uw favoriete soepen en gerechten . Mevr. Marieke Brown vertelt hier meer over in haar lezing. Ook niet-leden zijn welkom, zij kunnen deze lezing bijwonen voor 3.00.

• Locatie
    • Borgerspark 2