Zuid Afrika.

21 February 2019

Geupload door afdeling Lisse

Op safari door Drakensbergen en Lesotho in Zuid-Afrika. De heer Jan Blokland neemt ons mee naar Drakensbergen en Lesotho in Zuid-Afrika. Een gebied dat bekend is om zijn mooie en ruige natuur en rijke flora en fauna. In januari 2010 heeft Jan, met een klein gezelschap een natuur- en cultuurreis gemaakt door het hooggebergte van Zuid-Afrika in Lesotho en de omgeving van de Natalse Drakensbergen. De reis werd begeleid door de bekende Zuid-Afrikaanse biologe Elsa Pooley. Tijdens een aantal dagen was het bezochte gebied zo ruig dat met 4-wieldrive autos gereden moest worden, dit was o.a. het geval bij het beklimmen van de beroemde Sani-pas, de enige weg waar veelal zeldzame aardorchideeën in hun natuurlijke omgeving gefilmd en gefotografeerd kunnen worden en om vanuit het zuidwesten Lesotho binnen te komen. Het gebied is zeer rijk aan planten en dieren. Jan heeft o.a. veel zomerbloeiende bolgewassen en overal in het bergkoninkrijk Lesotho, wat een van de armste landen van de wereld is, viel nog veel van de oude cultuur te proeven en vonden leuke ontmoetingen met de plaatselijke korbevolking plaats. De digitale presentatiefilm waarmee een indruk wordt gegeven van de reis wordt gevolgd door een diashow met prachtige (deels macro) fotos van de rijke flora van het bezochte gebied. De presentatie wordt afgesloten met een korte film over de dieren die Jan Blokland tijdens de reis heeft ontmoet. Datum; 21 februari. Aanvang; 20.00 uur. Locatie; Culturele raad, hoek Mariastraat-Prinses Irenelaan Hillegom. Entree leden; gratis. Entree niet leden; 2.50 Consumpties voor eigen rekening.

• Locatie
    • Mariastraat/Prinses Irenelaan