intro

Zet 13 t/m 20 juni 2015 vast in je agenda, want dan wordt voor de tweede keer de Groei & Bloei Nationale Tuinweek georganiseerd. In heel Nederland en Vlaanderen zijn er de hele week allerlei leuke groene activiteiten, voor jong en oud! Van plantenmarkten en tuinenfietstochten tot natuur-educatiewandelingen, workshops, lezingen, groene straatwijkdagen en rondleidingen door (moes)tuinen en parken. Het thema dit jaar is ‘Water in en om de tuin’. Ook zal de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ in 2015 een vervolg krijgen. De week wordt feestelijk afgesloten met het Nationale Open Tuinenweekend. Meer dan 1.000 trotse tuinbezitters stellen hun tuin gratis open voor publiek. Houd deze site in de gaten voor meer nieuws over de Groei & Bloei Nationale Tuinweek 2015!

intro
 • Over de Nationale Tuinweek

 • In 2015 vindt de Nationale Tuinweek plaats van 13 t/m 20 juni! De Nationale Tuinweek is een evenement van de vereniging Groei & Bloei vond voor het eerst plaats van 14 t/m 21 juni 2014. Het evenement werd voor het eerst gehouden. Het gaat uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend fenomeen.

  De Nationale Tuinweek sluit aan bij een groeiende belangstelling voor tuinieren en alles wat met groen te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan meer groen om woningen en bedrijven. Vaak kan dat worden gerealiseerd zonder veel (extra) ruimtebeslag, bijvoorbeeld op braakliggende terreinen, in binnentuinen en verticaal tegen gevels of op balkons.

  Thema’s voor de tuinweek van 2014 waren:

  • Beleving (water, snoeptuin, moestuin, tuin alsverlengstuk van de woonkamer, gemak, insectenhotel, vlinders)
  • Belang van Groen (duurzaamheid, maatschappelijkefunctie van groen, tuin & gezondheid, zorgtuin, groene stad, parken)
  • Bijzonder Buiten (verticale tuin, pop-up tuin,historische tuin, kleine tuin, kasteeltuin, secret garden, daktuin, watertuin).

  Wat is de Vereniging Groei & Bloei?
  Groei & Bloei is een vereniging van liefhebbers van tuinen en tuinieren. De vereniging bestaat uit 145 afdelingen door heel Nederland en België, elk met een eigen bestuur. Zij organiseren door het jaar heen activiteiten, variërend van lezingen en workshops tot excursies en korte reizen naar mooie tuinen.
  De vereniging geeft een tijdschrift uit voor tuinliefhebbers. Het is het grootste tuintijdschrift in Nederland. Leden krijgen het blad bij het lidmaatschap. Informatie over tuinen en tuinieren van Groei & Bloei is ook te lezen op www.groei.nl en Pinterest, Facebook en Twitter.

  Hoe werkt Groei & Bloei samen met anderen?
  Tuinieren is hot. In de stedelijke omgeving is de belangstelling voor tuinieren groeiend. Op braakliggende terreinen ontstaan buurtmoestuinen. Guerillagardening en samen tuinieren zijn vormen die dertigers en veertigers aanspreekt. Stadstuinbouworganisaties stimuleren bewoners meer te doen met groen. Buiten de stad is de aandacht voor tuinieren van oudsher al groot. De afdelingen van Groei & Bloei werken al veel samen met lokale organisaties om tuinieren en groen onder de aandacht te brengen, denk hierbij aan tuincentra, lokale groenvoorzieners, volkstuincomplexen, moestuinen etc.

Groei en Bloei

Groei & Bloei is het grootste tuintijdschrift en de leukste groenvereniging van Nederland. Neem een abonnement en je bent meteen lid van onze vereniging met cursussen, workshops en tuinexcursies!

Word lid van Groei & Bloei!

Nieuws

G&B eervolle vermelding voor Peilstok

peilstok_foto.jpg

Groei & Bloei kreeg op 28 november 2014 een eervolle vermelding voor de actie 'Tegel eruit, plant erin' in het kader van de Peilstok 2014! Volgens de jury 'een klein gebaar van 30 x 30 cm met een groots effect'. De Peilstok is een prijs van het ministerie van Infrastructuur en Milieu voor projecten...

Lees verder