Groei&Bloei Tijdschrift

2 nummers voor €5,-
BESTEL DIRECT

Waarom Groei & Bloei

Groei & Bloei is het grootste tuintijdschrift en de leukste groenvereniging van Nederland. Neem een abonnement en je bent meteen lid van onze vereniging met cursussen, workshops en tuinexcursies.

• 10x het tuintijdschrift Groei & Bloei
  • Meedoen met leuke & leerzame groene activiteiten bij een Groei & Bloei afdeling bij jou in de buurt
  • Korting bij kwekerijen, tuincentra en evenementen
  • Gratis digitale versie
  • Gratis groenadvies
  • Gratis archief
Word lid Koop een los nummer
Tijdschrift

Tuinieren hoeft niet veel werk te zijn!

De Makkelijke Tuin, de nieuwste special van Groei & Bloei, is een extra dikke uitgave met maar liefst 156 pagina’s over tuinen én planten die makkelijk zijn in het onderhoud.

Bestel direct

Geef je mening

Deze maand in Groei & Bloei

In het septembernummer begint ontwerper Jelle Grintjes zijn serie over het combineren van planten.

In zijn showtuin in Tolkamer zie je de mooiste combinaties. Hij start deze nieuwe rubriek met de dansende lichtvangers: grassen!

In de rubriek Evergreen praten we met Monique Bruins Slot, coördinator bij de Tuinen Mien Ruys. Coen Jansen vertelt over zijn roeping als kweker. Hij houdt van planten die natuurlijk ogen, gelooft niet helemaal in onderhousvriendelijk tuinieren en maakt nog steeds een (beroemde) papieren catalogus. Hij zet voor ons zijn favoriete planten op en rij!

Een bevlogen Groei & Bloeier is Mart Nederhof uit Apeldoorn. Dankzij hem veranderde een oud bedrijventerrein in een gemeenschappelijke moestuin, en de hele wijk fleurde op. Hij geeft ook vijf elementaire moestuintips.

Een tuin beleven kan zelfs in een héél kleine ruimte. Drie kleine ontwerpen onder de loep … laten zien hoe groots klein kan zijn.

Als er één plant het afgelopen decennium carrière heeft gemaakt, dan is het wel Verbena bonariensis. Toch zijn er betere verbena’s, zegt kweker Hans Kramer. In een interview met Willem Zieleman, hoofd tuindienst bij Paleis Het Loo, geven we je een aantal alternatieven voor de geplaagde buxus. En tot slot vertelt Sietske Metz van kwekerij Arborealis waarom je de lijsterbes met mooie bloesem, prachtige herfstkleur en eetbare bessen veel meer zou moeten zien!

Wil je zelf aan de slag in de tuin, lees dan het tuin ABC met de belangrijkste tuinklussen van september. Groei & Bloei redacteur Fransje van Dorp neemt je mee naar haar volkstuin en doet elke maand verslag van wat haar bezighoudt.

Geniet van dit nummer!

Het volgende nummer van Groei & Bloei verschijnt op 17 september 2019.

Word lid Koop een los nummer

Preview Groei & Bloei