Groei&Bloei Tijdschrift

2 nummers voor €5,-
BESTEL DIRECT

Waarom Groei & Bloei

Groei & Bloei is het grootste tuintijdschrift en de leukste groenvereniging van Nederland. Neem een abonnement en je bent meteen lid van onze vereniging met cursussen, workshops en tuinexcursies.

• 10x het tuintijdschrift Groei & Bloei
  • Meedoen met leuke & leerzame groene activiteiten bij een Groei & Bloei afdeling bij jou in de buurt
  • Korting bij kwekerijen, tuincentra en evenementen
  • Gratis digitale versie
  • Gratis groenadvies
Word lid Koop een los nummer

De beste oogst uit 5 jaar Groei & Bloei

Lekker eten uit eigen tuin. Deze special met het beste over moestuinieren uit een aantal jaar Groei & Bloei  geeft je volop kennis en inspiratie om zelf groente, fruit en kruiden te kweken!

Bestel direct

Wat vinden onze abonnees?

• (5)

"Lees het tijdschrift al jaren en kom toch steeds weer iets nieuws tegen!"

S. Lohman
  • (5)

"Gelukkig staat er ook steeds meer in over de moestuin. Dat vind ik het leukst. Of tuinen van anderen kijken…"

Marianne
  • (5)

"Al jaren lid. Een mooi blad en leuke evenementen!"

• (4)

"Iedere maand als ik groei & bloei in de bus krijg verbaas ik me over het mooie en steeds maar weer leerzame blad. Ik bewaar d

Ab Biesenbeek
  • (5)

"@ nummers beseld krijg ik 2 nummers van Januwari dat is niet de gedoeling of wel"

J ockhuijsen
  • (5)

"hallo, ik geniet altijd erg van het blad Groei en Bloei. Via Groei en Bloei ga ik al jaren naar een bloemschik cursus, met ve

gonnie nijboer
  • (5)

"Heerlijk blad le es het van a t/m z, zou graag wat meer info over welke planten op zware zeeklei."

Ina oldenbeuving
  • (5)

"Ik vind het een heel interessant blad ,ziet er heel mooi uit ,daar word iedereen blij van !"

A.lam.krijgsman
  • (5)

"Goed verzorgd tijdschrift, met interessante artikelen over afwisselende onderwerpen. Kijk er elke maand naar uit. Desiree"

D. Dekkers
  • (5)

"een mooi blad, maar zou graag eens wat tips vinden voor mogelijkheden op een balkon. K.Koorn."

K.Koorn
  • (5)

"Iedere keer weer een verrassing wat er in het nieuwe nummer staat. Smullen zonder wil te worden en bovenal is tuinieren ook h

J.E. ter Weeme

Geef je mening

Deze maand in Groei & Bloei

Bij het meinummer krijg je een gratis zakje zaad van shiso cadeau! Een opwarmertje voor de Nationale Tuinweek van 10 t/m 18 juni. Het thema dit jaar is Leef je uit met kruiden! Shiso of Perilla is een van de belangrijkste kruiden in het Verre Oosten, maar het is ook een leuke sierplant. Peter Bauwens vertelt er alles over en geeft je een recept van oosterse pesto.

Een tuin op het noorden of  een stadstuin begrensd door muren en schuttingen. Veel schaduw, dus wat kun je daar nu van maken? Heel veel volgens Fleur van Zonneveld en Eric Spruit van de kwekerij De Kleine Plantage. Zij laten hun favorieten voor de schaduw zien. Schaduwplanten hebben vaak prachtige bladvormen. In dit meinummer komt nog een plantenkenner aan het woord: Anne Brylla van kwekerij Rein en Mark Bulk. Ze deelt haar kennis en passie voor de Magnolia x wieseneri met zijn magistrale bloemen en heerlijke geur. Dan is er ook nog het artikel over Salvia’s, waarin kwekerij Sunsister haar 10 favorieten in het spotlicht plaatst.

Ook in dit nummer weer volop tuininspiratie! We laten tuinen zien van ontwerpers, zoals een vijvertuin die voor 80 procent uit water én planten bestaat. En een scharreltuin waar veel te beleven is voor mens en dier. Tot slot tuin Het Bergje in Amersfoort met een enorme verscheidenheid aan planten. In Gespot laten we een flink aantal showtuinen zien van de tuinbeurs Bloom in Ierland. Altijd goed voor frisse ideeën!

Het meinummer staat ook weer vol met praktische tuinklussen. Zo kun je zelf een retro-relaxstoel maken. Minke, Ayse en Edwin laten zien wat ze doen in hun volkstuin in Buikslotermeer. Ook geven we tips over de verschillende manieren waarop je onkruid te lijf kunt gaan en we testen de onkruidbrander. Vera Greutink vertelt over het zaaien van bijzondere radijzen, waarvan je meteen ook zaad kunt bestellen. Imme Sohne gaat verder in de serie van zeven afleveringen over composteren. Vorige keer vertelde zij wat er wel en niet op de composthoop mag en wat de juiste verhouding is tussen groen en bruin materiaal. Nu heeft zij het over de organismen in de compost en het belang van ‘omzetten’.

Hou je van bloemschikken? We laten een paar prachtige creaties zien met mos!

Word lid Koop een los nummer

Preview Groei & Bloei

Benieuwd naar de laatste Groei & Bloei? Bekijk hier een aantal pagina's

Register Bekijk preview
  • Bloemen, planten & bomen
  • 12Ontdek de kracht van schaduwplanten in de tuin van kwekerij De Kleine Plantage
  • 22Nu zaaien: aromatische shiso. Ook een mooie plant voor de border!
  • 36Magnolia x wieseneri heeft alles mee
  • 44De indrukwekkende salviaverzameling van kwekerij Sunsister
  • 67Alpenmelksla: onbekend en bijzonder
  • Praktisch
  • 10Advies
  • 18Oplossingen voor onkruid
  • 24Zelf maken: retro relaxstoel
  • 28Tuinklussen in mei
  • 54Zo maak je zelf compost
  • 62Voorjaarsschikkingen met mos
  • 78Experimenteren in de moestuin
  • 84Tuinhuisjes: wat is er allemaal mogelijk?
  • Tuin & Tuininrichting
  • 6Multifunctionele scharreltuin voor het hele gezin