Groei&Bloei Tijdschrift

2 nummers voor €5,-
BESTEL DIRECT

Waarom Groei & Bloei

Groei & Bloei is het grootste tuintijdschrift en de leukste groenvereniging van Nederland. Neem een abonnement en je bent meteen lid van onze vereniging met cursussen, workshops en tuinexcursies.

• 10x het tuintijdschrift Groei & Bloei
  • Meedoen met leuke & leerzame groene activiteiten bij een Groei & Bloei afdeling bij jou in de buurt
  • Korting bij kwekerijen, tuincentra en evenementen
  • Gratis digitale versie
  • Gratis groenadvies
  • Gratis archief
Word lid Koop een los nummer
Tijdschrift

Tuinieren hoeft niet veel werk te zijn!

De Makkelijke Tuin, de nieuwste special van Groei & Bloei, is een extra dikke uitgave met maar liefst 156 pagina’s over tuinen én planten die makkelijk zijn in het onderhoud.

Bestel direct

Geef je mening

Deze maand in Groei & Bloei

In het novembernummer zetten we bonsai op een voetstuk met kweker Iwan Roos. Hij vertelt hoe hij een wiskundig lijnenspel ziet in de bonsai en hoe hij te werk gaat om de gewenste vorm te krijgen.

We bekijken een jaarrond mooie tuin van ontwerper Harry Pierik en we laten je zien hoe tuinieren niet veel werk hoeft te zijn. Jelle Grintjes geeft zijn visie op contrast in de tuin. Contrast in kleur, in bloemhoofden, in bladvormen … hij geeft vele voorbeelden!

Kweker Giny de Jong laat haar aaibaarste planten zien en Modeste Herwig geeft haar top 10 van beste bodembedekkers. Groenjournalist Laurence Machiels gunt ons een kijkje in haar ecologische tuin. In de serie ‘liefhebbers’ spreken we met Henri Speelman van de Rhododendron Vereniging. Volgens deze kenner is het rododendronlandschap omvangrijk en gevarieerd. Er zijn honderden soorten: van 10 centimeter hoge, kleinbladige struikjes tot grootbladige woudreuzen van maar liefst 20 meter. Ook in bladvormen is er veel variatie. Al tweehonderd jaar wordt er gekruist, waardoor er ontelbaar veel hybriden en cultivars zijn ontstaan in alle kleuren van de regenboog …

Wil je zelf aan de slag in de tuin, lees dan het tuin ABC met de belangrijkste tuinklussen van november. Groei & Bloei redacteur Fransje van Dorp neemt je mee naar haar volkstuin en doet elke maand verslag van wat haar bezighoudt.

Geniet van dit nummer!

Het volgende nummer van Groei & Bloei verschijnt op 19 november 2019.

Word lid Koop een los nummer

Preview Groei & Bloei