Tuinkalender November

Doen in November

  • Dahlia's uit de grond halen

  • Rozen planten met kale wortel

  • Gereedschap schoonmaken

  • Druif snoeien

  • Blad opruimen

  • Meer klussen .... ga verder

Alle tuinklussen deze maand

Dahlia’s uit de grond

Dahlia’s uit de grond

Dahlia’s zijn niet winterhard. Als je ze wilt overhouden, moet je de knollen voor de winter uit de grond halen. Wacht daarmee tot na de eerste nachtvorst.

Lees verder
Rozen planten

Rozen planten

De beste tijd om rozen met kale wortels te planten is eind oktober, november of februari-maart, mits het niet vriest! Rozen in pot kun je het hele jaar planten.

Lees verder
Afgevallen bladeren

Afgevallen bladeren

Het meeste blad is zo langzamerhand wel van de bomen gewaaid. Houd de paden in de tuin vrij van bladeren; bij vochtig weer kan het anders spekglad worden. Laat ook geen blad op het gazon liggen.

Lees verder
Najaarsplanten in pot

Najaarsplanten in pot

In de herfst zijn veel mooie planten te koop. In ruime potten en schalen kun je diverse soortencombineren die mooie bloemen, bladeren of bessen hebben.

Lees verder
Vitaminen in de vensterbank

Vitaminen in de vensterbank

Laat in de herfst is er nog wel iets te oogsten uit de moestuin. Prei, snijbiet, kolen, winterwortelen en knolselderij zijn groenten die goed tegen kou kunnen. Maar verse sla, dat lukt niet meer....

Lees verder
Druif snoeien

Druif snoeien

Een druif kun je twee keer per jaar snoeien. In de zomer vormt de plant lange scheuten. In de winter, als het blad van de twijgen is gevallen, is de structuur van de struik goed zichtbaar.

Lees verder

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK