Groei & Bloei OpentuinTV, geniet mee!

Groei & Bloei OpentuinTV, geniet mee!

Geniet mee van de verhalen van tuineigenaren die in video's vol passie vertellen over hun tuin! In voorjaar en zomer kun je vaak bij Groei & Bloei-afdelingen open tuinen bezoeken. Het is dit jaar nog niet helemaal zoals voorheen ... Om iedereen toch te kunnen laten genieten van open tuinen gaan we net als in 2020 het land in om in mooie tuinen te filmen. Bekijk de tuinen en geniet van een variatie aan verschillende tuinstijlen. Zo krijg je volop ideeën voor jouw eigen tuin!

We zetten wekelijks nieuwe tuinen online. Houd ook onze socials in de gaten voor nieuwe video's.

Een onkruidje hier en daar vindt Hennie wel oké in zijn enorme tuin in Wijchen, maar verder moet het er netjes uitzien. Hij heeft een symmetrisch ingedeelde rozentuin, een prachtige tuin met graspaden en een moestuin. Hij laat ons zien hoe hij een reuzenasperge uitsteekt! Tuinieren begint volgens Hennie bij het kennen van je grondsoort ... Kijk mee en geniet van deze tuin in de serie Groei & Bloei OpentuinTV!

In 6 jaar tijd maakte Ali Geneste van een weiland een weelderige tuin! Sommige noemen haar een rommeltuinier, maar zelf houdt zij het op 'natuurlijk tuinieren'. Alles in haar paradijsje is groen en bloeit, ze wil geen stukje aarde zien en water hoort volgens Ali in elke tuin. Zij zaait en stekt veel zelf veel.
Geniet van deze video in de serie Groei & Bloei OpentuinTV 2021.

Marianne de Gier is altijd bezig in haar tuin. Ze zaait en stekt, heeft een propvolle én gezellige kas waar ze heerlijk met planten, stekjes en zaailingen in de weer is. Af en toe gunt zij zichzelf een rustmomentje op het terras ... tot ze ziet dat er weer iets moet gebeuren! Herkenbaar? Geniet van deze video in de serie Groei & Bloei OpentuinTV 2021.

In Heino ligt de prachtige tuin van Annelies en Frank Naber, voorzitter van Groei & Bloei. Met volle borders in organische vormen, een enorme berk met een herinnering, een poel vol leven en een heuvel met uitzicht op tuin en omgeving. Heel bewust laten Frank en Annelies een deel van de tuin met rust, een cadeautje voor de dieren in de tuin! Bovendien maakte Frank een insectenhotel, waar gretig gebruik van wordt gemaakt.

Nynke Atsma ziet de natuur als inspiratiebron voor haar tuin. Zaaien planten zich uit, dan hebben ze het blijkbaar naar hun zin en is dat een compliment voor de tuinier! Nynke leidt ons rond in haar prachtige tuin in Luttenberg. Zij laat de voortuin zien met de ronde vormen en planten in wit en rood, passend bij de kleuren van de gevel. Zij vertelt het bijzondere verhaal van de zuil met clematis ... De lessen die zij leerde in de wilde bloementuin en nog veel meer!

Een echt plantenparadijs treffen we aan in de voor- en achtertuin van Mercedes Docter in Heiloo. Om zoveel mogelijk planten een plek te geven tuiniert zij graag de hoogte in. Ze laat ons haar favoriete mini-landschapjes zien met treffende combinaties van bloem- en bladkleur en vorm. Zij schuwt ziektes in haar planten niet en laat het herstel over aan de natuur. In de vijver floreren de lelies en andere waterplanten. De voortuin kreeg meer licht en lucht door het kappen van een grote wilg. De stronk - te groot om uit te graven - bedekte Mercedes met keien om een warm plekje te creëren, waar warmteminnende plantjes het naar hun zin hebben.

De heerlijke tuin van Liesbeth en Just in Heiloo past perfect bij de stijl van het moderne huis. Precies 5 jaar geleden ontwierp Arjan Boekel deze tuin. Eyecatchers zijn de 3 zuilen van rode beuk en de prachtig bloeiende Cornus kousa. De borders staan vol heesters, vaste planten en grassen. Ook eenjarigen doen mee. Een verborgen schelpenpaadje leidt je naar een tweede terras en naar de moestuin, die er sappig bij staat. Just houdt zich bezig met de rechthoekige vijver ... dat valt niet altijd mee. Maar de belofte van die ene bloemknop in de waterlelie én het ijsvogeltje dat op bezoek kwam, maken alles goed! Overal in de tuin kom je kunstwerken tegen. Wandel mee met Just en Liesbeth! 

De tuin bij het nieuwbouwhuis van Andrea en Frank is pas 1 jaar oud, maar nu al een heerlijke plek vol planten, vogels en insecten. De borders liggen her en der in het gras, zij liet planten die er spontaan kwamen zoveel mogelijk staan en hergebruikte veel uit haar vorige tuin. Zij legde greppels en grindputten aan om overtollig water naar voren af te voeren. Ook de voortuin is een paradijsje met vijver en weelderige, natuurlijke beplanting. Kijk mee met Andrea en ontdek hoe je een 'nieuwbouwtuin' snel volwassen kunt krijgt!

Meer in deze categorie

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK