Tuinkalender Februari

Doen in Februari

  • Helleborus opfrissen

  • Nestkastje schoonmaken

  • Geef bollen organische mest

  • Wilg knotten

  • Sneeuwklokjes delen

Alle tuinklussen deze maand

Top 10 voorjaarsanemonen

Top 10 voorjaarsanemonen

Hoge herfstanemonen zie je in bijna elke tuin. De bescheiden, vroege anemonen zijn veel minder populair. Onterecht, want deze lage lentebloeiers zijn sterk, verwilderen gemakkelijk en laten je proeven van de lente. De top 10 van Modeste Herwig!

Lees verder
Helleborus opfrissen

Helleborus opfrissen

Waarschijnlijk bloeit de Helleborus al in je tuin. De prachtbloemen en het prille, jonge blad komen beter uit, als je al het oude blad nu afknipt. Het voorkomt meteen schimmelvorming op de bladeren:...

Lees verder

Wilg knotten

Knotwilgen kun je eind februari knotten (snoeien). Doe dit ten minste om de drie jaar, anders worden de takken te zwaar en scheurt de knot in.

Lees verder

Geef bollen mest

Rond februari komen de neuzen van voorjaarsbollen weer boven de grond. Geef bollen die jarenlang op dezelfde plek staan dan wat organische mest (gedroogde koemestkorrels).

Lees verder
Sneeuwklokjes delen

Sneeuwklokjes delen

De pollen van sneeuwklokjes zijn na een paar jaar groot genoeg om te delen en over de tuin te verdelen. Als je dit ieder jaar met een paar pollen doet, raakt langzamerhand de hele tuin vol met...

Lees verder
Boompje blauweregen

Boompje blauweregen

Wist je dat de klimplant blauweregen of Wisteria evengoed in de vorm van een boom kan groeien? Het is een leuke (en voordelige!) uitdaging om zelf die boomvorm te kweken. Voor ongeveer € 9 moet het...

Lees verder

Bolletjes in het groen

Het is leuk om bolgewasjes te combineren met een bodembedekker, bijvoorbeeld altijd groene Vinca minor.

Lees verder

Nestkastje schoonmaken

De vogels gaan al vroeg in het seizoen op zoek naar een geschikte nestplaats. Heb je in januari de nestkastjes nog niet schoongemaakt? Het kan nu nog.

Lees verder

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK