Bolboompje snoeien

Bolboompjes moeten ongeveer eens in de drie jaar worden gesnoeid. Dan blijft de bolvorm er in en wordt de kroon niet te groot. De beste tijd om te snoeien is tussen november en maart, zolang het niet vriest. Snoei kan ook noodzakelijk zijn omdat er in de winderige herfstmaanden soms takken afbreken.

Vooral de bolacacia (Robinia pseudoacacia ‘Umbraculifera’) heeft hier last van. Houd de vorm van de kroon aan en snoei omhoog groeiende twijgen tot op 10 tot 15 centimeter van de stam.

Dakbomen, zoals bijvoorbeeld de dakplataan, moeten ieder jaar gesnoeid. Alleen dan zullen de horizontaal groeiende scheuten zich voldoende ontwikkelen. Knip de eenjarige, omhoog groeiende twijgen met een scherpe snoeischaar af tot ongeveer 1 tot 3 centimeter van de basis. Dit stompje loopt in het voorjaar op vele plekken weer uit. Dikke takken verwijder je met een takkenschaar of snoeizaag.

Meer in deze categorie

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK