Zaad bestellen van stokroos, papaver, Knautia en Nigella

Zaad bestellen van stokroos, papaver, Knautia en Nigella

Kweker Giny de Jong houdt van cottagetuinen. Een cottagetuin zit vol vol beweging, is kleurrijk en oogt knus, romantisch en weelderig. Veel planten voor een cottagetuin kun je heel gemakkelijk zelf zaaien. En heb je ze eenmaal in je tuin, dan verschijnen ze het jaar erop soms spontaan. Bij Groei & Bloei kun je nu zaden bestellen van stokroos, Nigella, papaver en Knautia.

Zaaien voor de cottagetuin

Veel planten voor een cottagetuin kun je heel gemakkelijk zelf zaaien. En heb je ze eenmaal in je tuin, dan verschijnen ze het jaar erop soms spontaan.

Stap-voor-stap naar een cottagetuin?

Giny begon een kleine hobbykwekerij in het Overijsselse Aadorp. Inmiddels gaat het er professioneel aan toe. Giny vertelt je hoe je jouw tuin in 7 stappen omtovert tot een cottagetuin met rijkbeplante borders met bloemen in veel verschillende tinten, clematissen en klimrozen tegen de muur en informele accessoires zoals rieten stoelen, houten bankjes, oude stenen ornamenten zoals fonteintjes en beelden, houten hekjes.

Naar artikel In 7 stappen naar een cottagetuin

Je kunt nu zaad bestellen van:

Knautia macedonica

Vaste plant met bordeauxrode bloemen. Weefplant met een voorkeur voor arme grond. Zaaien in februari, in potten (ingraven in de tuin of in de koude bak zetten). Ongeveer 80 centimeter hoog.

Papaver somniferum ‘Sissinghurst White’

Slaapbol met zuiver witte bloemen. Winterharde eenjarige. Ter plekke zaaien in maart-mei of september-oktober. Ongeveer 100 centimeter hoog.

Nigella papillosa

Het minder bekende zusje van Nigella damascena, (juffertje-in-hetgroen). De bloemblaadjes van de variëteit ‘Delft Blue’ zijn wit omrand. Eenjarig. Zaaien: april-juni in de volle grond. Hoogte: 80 centimeter.

Alcea rosea ‘Nigra’

Een stokroos met bijna zwarte bloemen. Tweejarig, dus zaaien in mei-juli. Hoogte: 150-200 centimeter. 

Hoe te bestellen?

  1. De zaden kosten € 3,25 per zakje (inclusief verzendkosten)
  2. Vul het onderstaande formulier in
  3. Je ontvangt een bevestigingsmail met een overzicht van je bestelling, het te betalen bedrag, het rekeningnummer en verdere instructies over de betaling
  4. Als je het bedrag hebt overgemaakt, wordt de bestelling verwerkt.

Je kunt bij G&B nog veel meer zaad bestellen, kijk hier voor ander zaad van groente en sierplanten (vul telkens het formulier in dat bij het artikel/zaad hoort)

Tekst en beeld: Giny de Jong
Uit: G&B december 2019

Uw gegevens

Aantal zakjes

Totaal:0,-

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK