Bloembollentour Kasteel Amerongen

6 April 2019 t/m 20 April 2019

6 april en 20 april
Tijdens deze bloembollentour in de tuin van Kasteel Amerongen neemt een tuingids u mee door de kasteeltuin en gaat u samen de bijzondere aanplant bekijken. De gids zal u zo veel mogelijk over de bijzondere bloembollen vertellen.

In oktober 2018 zijn er tijdens de officiële aftrap van het bloembollenplantseizoen 75.000 lentebloeiers geplant in de tuinen van Kasteel Amerongen. Deze prachtige bloemen, waaronder de bijzondere historische tulp ‘Keizerskroon’ uit 1750, zijn in het voorjaar te bewonderen. Wilt u deze bijzondere aanplant graag zelf zien en er wat over horen?

Passend bij de klassieke stijl van Kasteel Amerongen zijn er diverse historische tulpen waaronder Tulipa ‘Keizerskroon’ (1750), ‘Marjoletti’ (1894) en de gevlamde Rembrandttulp ‘Insulinde’ (1915) geplant. Tevens werd in de kasteeltuin een exclusieve Muscari-collectie geplant: blauwe maar ook witte, roze en crèmekleurige druifjes. In het gazon tussen het koetshuis en het kasteel zijn twee stroken met nectarrijke stinzenbollen geplant waaronder boerenkrokussen, wilde narcissen, bostulpen en sneeuwroem (Chionodoxa). Deze bollen bieden de bijenvolken en andere bestuivers volop voeding en leveren een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. De verschillende soorten zorgen voor een gespreide bloei. Van februari tot medio mei zullen de lentebloeiers de kasteeltuin kleuren.

De rondleiding duurt circa 1 uur en start om 14.00 uur. 

Toegankelijkheid: De tuin is wel rolstoel toegankelijk, maar het is wel over onverharde wegen dus het kan fysiek zwaar zijn. 

 Ticketverkoop: online via www.kasteelamerongen.nl

  • LocatieDrostestraat 20
   3958 BK Amerongen
   Utrecht
  • Kosten8,-
  • Kosten info
  • De museumkaart is niet geldig. Verkoop van tickets gaat uitsluitend online.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK