Nationale Tuinvogeltelling

29 Januari 2021 t/m 31 Januari 2021

Op 29, 30 en 31 januari is het weer zo ver: heel Nederland telt tuinvogels! Vogelbescherming Nederland organiseert dan weer de jaarlijkse de Nationale Tuinvogeltelling, al jaren een fenomeen in het laatste weekend van januari. Vorig jaar telden meer dan 90-duizend mensen de vogels in hun tuin of op hun balkon. Een recordtelling! Door een half uurtje de vogels te tellen help je mee aan het grootste burgeronderzoek naar natuur van Nederland.

Meedoen is gemakkelijk
Meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling is simpel: tel een half uurtje lang de vogels in de tuin of op het balkon en meld de resultaten op mijntuinvogeltelling.nl. Vogelbescherming heeft hiervoor een nieuwe website ontwikkeld, waardoor vogels herkennen nog eenvoudiger is. In het weekend zelf is Vogelbescherming bereikbaar via Twitter, Facebook, Instagram, mail (info@vogelbescherming.nl) en telefoon (030-6937799) om alle vragen te beantwoorden.


Liefde van vogels gaat door de maag
In de wintermaanden struinen groepen vogels de tuinen af op zoek naar voedsel. In de bossen en op de weilanden is er steeds minder voedsel te vinden, waardoor de vogels op zoek gaan in de tuinen aangewezen zijn. Wie dus voert zal zeker vogels te zien krijgen. Met een vetbol, een zadensilo, een pot vogelpindakaas of gewoon een appel help je de tuinvogels al enorm. 


Aanmelden kan nu al
Wie zich nu al aanmeldt via www.tuinvogeltelling.nl/meedoen ontvangt de gratis special Vogels voeren en 15% korting op vogelvoer en voederhuisjes in de webshop van Vogelbescherming. Daarnaast verstuurt Vogelbescherming herkenningstips via de mail. In het weekend zelf houdt Vogelbescherming op tuinvogeltelling.nl de tussenstand bij en bijzondere resultaten. Aan het einde van het weekend zal de top 10 worden opgemaakt. 
 

Info: 030-6937799, info@vogelbescherming.nl, www.tuinvogeltelling.nl, mijntuinvogeltelling.nl

    • Kostengratis

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK