Zelfpluk 2020 op landgoed De Olmenhorst Lisserbroek

12 September 2020 t/m 25 Oktober 2020

12 september t/m 25 oktober 2020
In het oogstseizoen worden de boomgaarden opengesteld voor het grote publiek. Iedereen is welkom om appels en peren te komen plukken op de plukdagen van 12 september t/m 25 oktober: op woensdag van 13-17 uur, zaterdag en zondag van 10-17 uur, tijdens de herfstvakantie (10 t/m 25 oktober) dagelijks geopend van 10-17 uur. Peren kunnen alleen in het weekend geplukt worden.
Op de parkeerplaats vind je een bewegwijzering naar de boomgaard waar die dag geplukt kan worden. Bij het begin van de boomgaard staat een informatiezuil met de plukregels. We vragen je de regels te volgen en zorgvuldig om te gaan met de boomgaarden en de appels. Zo kunnen we de Olmenhorst behouden voor toekomstige generaties.
In de boomgaard zijn medewerkers van het landgoed aanwezig om toezicht te houden op het verloop van de Zelfpluk. Zij laten zien welke vruchten plukrijp zijn en welke nog niet geschikt zijn om te plukken. Tevens leggen ze uit hoe die handige polsbeweging nou precies werkt zodat het steeltje netjes aan de vrucht blijft en de bladeren aan de boom. Ook beschikken zij over achtergrondinformatie over de op dat moment te plukken fruitrassen.
 

0252-413165, www.olmenhorst.nl
 

  • LocatieLisserweg 481
   2165 AS Lisserbroek
   Noord-Holland
  • Kosten€ 2,25 per kilo geplukte appels en peren
  • Kosten info
  • Parkeren: op zaterdag en zondag € 3,-, andere dagen gratis

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK