Groei&Bloei Tijdschrift

Waarom Groei & Bloei

Groei & Bloei is het grootste tuintijdschrift en de leukste groenvereniging van Nederland. Neem een abonnement en je bent meteen lid van onze vereniging met cursussen, workshops en tuinexcursies.

• 10x het tuintijdschrift Groei & Bloei
  • Meedoen met leuke & leerzame groene activiteiten bij een Groei & Bloei afdeling bij jou in de buurt
  • Korting bij kwekerijen, tuincentra en evenementen
  • Gratis digitale versie
  • Gratis groenadvies
Word lid Koop een los nummer
Tijdschrift

De beste oogst uit 5 jaar Groei & Bloei

Lekker eten uit eigen tuin. Deze special met het beste over moestuinieren uit een aantal jaar Groei & Bloei  geeft je volop kennis en inspiratie om zelf groente, fruit en kruiden te kweken!

Bestel direct

Wat vinden onze abonnees?

• (5)

"Lees het tijdschrift al jaren en kom toch steeds weer iets nieuws tegen!"

S. Lohman
  • (5)

"Gelukkig staat er ook steeds meer in over de moestuin. Dat vind ik het leukst. Of tuinen van anderen kijken…"

Marianne
  • (5)

"Al jaren lid. Een mooi blad en leuke evenementen!"

• (4)

"Iedere maand als ik groei & bloei in de bus krijg verbaas ik me over het mooie en steeds maar weer leerzame blad. Ik bewaar de bladen om later als vraagbaken te raadplegen.  Ab"

Ab Biesenbeek
  • (5)

"@ nummers beseld krijg ik 2 nummers van Januwari dat is niet de gedoeling of wel"

J ockhuijsen
  • (5)

"hallo, ik geniet altijd erg van het blad Groei en Bloei. Via Groei en Bloei ga ik al jaren naar een bloemschik cursus, met veel plezier. Daarom wil ik graag mee doen met Mail en Win, om kans te maken

gonnie nijboer
  • (5)

"Heerlijk blad le es het van a t/m z, zou graag wat meer info over welke planten op zware zeeklei."

Ina oldenbeuving
  • (5)

"Ik vind het een heel interessant blad ,ziet er heel mooi uit ,daar word iedereen blij van !"

A.lam.krijgsman
  • (5)

"Goed verzorgd tijdschrift, met interessante artikelen over afwisselende onderwerpen. Kijk er elke maand naar uit. Desiree"

D. Dekkers
  • (5)

"een mooi blad, maar zou graag eens wat tips vinden voor mogelijkheden op een balkon. K.Koorn."

K.Koorn
  • (5)

"Iedere keer weer een verrassing wat er in het nieuwe nummer staat. Smullen zonder dik te worden en bovenal is tuinieren ook heel goed voor de lijn"

J.E. ter Weeme
  • (5)

"Als dit geroepen wordt: “Joke hier is je lijfblad!” Zegt dat waarschijnlijk genoeg."

J.Vromen
  • (5)

"Beste redactie van tijdschrift Groei en Bloei, Als zeer trouw lid (meer dan 40jaar) wil ik graag het volgende onder jullie aandacht brengen. Als lid van Groei en Bloei heb ik veel tuinen gezien. Maar

Piet Matheij

Geef je mening

Deze maand in Groei & Bloei

Groei & Bloei is geheel vernieuwd en we zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Je vindt nog steeds prachtige tuinreportages zoals de tuin van Lenneke in Houten, ontworpen door Carrie Preston. Ze koos voor lengtelijnen, water, natuurlijke planten en veel grassen. En de tuin van kwekers Johan en Aartje van Straaten, die na hun werk gewoon weer lekker doorgaan in hun tuin vol planten, knoestige fruitbomen en een grote vijver. Tot slot heeft de nieuwe tuin van Joke en Jan Wiegman in Groningen ervoor gezorgd dat zij plezier kregen in het tuinieren. Jasper Helmantel maakte het ontwerp, garantie voor een groene, plantrijke tuin!

Natuurlijk hebben we ook weer interessante plantartikelen, zoals de favorieten van Anne Brylla. Dit keer roemt zij een aantal klimmers; Ampelopsis, de onbekende Akebia x pentaphylla en de paarse appelbes (Billardiera longiflora). Daarnaast kun je kennis maken met een supersierui, de Allium senescens subs. glaucum. Hij heeft mooi loof, is vrijwel wintergroen en in juli-augustus bedekt met lilaroze bolletjes. Volgens kenner Hans Kramer een prima bodembedekker.

De lelie wordt bezongen door Brian Kabbes. In de natuur komen meer dan 120 soorten lelies voor, maar in tuinen zie je ze relatief weinig. Zijn lelies uit de mode, valt er iets op aan te merken of zijn ze gewoon onbekend? Wat de oorzaak ook mag zijn, aan één ding kan het in ieder geval niet liggen: gebrek aan variatie. Lelies zijn ongelooflijk veelzijdig en verkrijgbaar in allerlei kleuren!

Wil je eens op een andere manier grassen in je tuin? Zet ze in een pot. Wij geven je 15 tips om gras in een pot tot een succes te maken. Verder testten we accusnoeischaren, gaan Ayse, Minke en Edwin verder in hun volkstuin en kun je een prachtige herfstkrans maken van berkenschors en gedroogde hortensia.

Geniet van dit nummer!

Word lid Koop een los nummer