Groei&Bloei Tijdschrift

2 nummers voor €5,-
BESTEL DIRECT

Waarom Groei & Bloei

Groei & Bloei is het grootste tuintijdschrift en de leukste groenvereniging van Nederland. Neem een abonnement en je bent meteen lid van onze vereniging met cursussen, workshops en tuinexcursies.

• 10x het tuintijdschrift Groei & Bloei
  • Meedoen met leuke & leerzame groene activiteiten bij een Groei & Bloei afdeling bij jou in de buurt
  • Korting bij kwekerijen, tuincentra en evenementen
  • Gratis digitale versie
  • Gratis groenadvies
Word lid Koop een los nummer

De beste oogst uit 5 jaar Groei & Bloei

Lekker eten uit eigen tuin. Deze special met het beste over moestuinieren uit een aantal jaar Groei & Bloei  geeft je volop kennis en inspiratie om zelf groente, fruit en kruiden te kweken!

Bestel direct

Wat vinden onze abonnees?

• (4)

"Beetje vreemd dat ik mijn mening moet geven waar ik groei en bloei van ken, ik ben al bijna 30 jaar enthousiast lid."

ida storm
  • (5)

"Al jaren lid. Een mooi blad en leuke evenementen!"

• (5)

"Gelukkig staat er ook steeds meer in over de moestuin. Dat vind ik het leukst. Of tuinen van anderen kijken"

Marianne
  • (5)

"Lees het tijdschrift al jaren en kom toch steeds weer iets nieuws tegen!"

SAVORNIN LOHMAN MEVR E.J. DE

Geef je mening

Deze maand in Groei & Bloei

In het november/decembernummer een interview met Mila van de Wall, medeoprichter van de Amsterdamse kamerplanten- en stadstuinwinkel Wildernis. Zelf noemt ze haar kleine stadstuin een opvanghuis voor zielige planten!

We hebben ook drie prachtige tuinreportages voor je; de sfeervolle najaarstuin van hovenier Toon Cools met een grote zwemvijver als zichtlijn. Verder een minimalistische tuin voor een gezin met kinderen. Veel organische snoeivormen bepalen het ontwerp en uiteraard is er veel speelruimte voor de kinderen. Tot slot de tuin bij de oude boerderij ’t Meihuus.  Je beleeft er de seizoenen optimaal en in de herfst staat de tuin in vuur en vlam!

Inspiratie voor (bijzondere) planten vind je uiteraard ook weer in dit nummer. De aanrader van Anne Brylla is dit keer de Aralia elata ‘Silver Umbrella’, met fijn en bont blad, waardoor de heester een elegante verschijning is. Ook Tetrapanax papyrifer en Sassafras albidium komen aan bod. Benieuwd wat deze onbekende, spannende soorten te bieden hebben?
Anne vertelt het je …

Je kunt dit keer zaad bestellen van Echinacea pallida. In het najaar kun je deze zaaien. Verder hebben we een borderrecept met een mengsel van Kwekerij Lageschaar. Het effect is een onderhoudsvriendelijke tuin, die nonchalant oogt. Maar er zit wel degelijk een plan achter.  En als je kleur in je tuin wilt, volg dan de adviezen van kweker André Moerings. Hij ontwikkelde nieuwe cultivars van Skimmia en ‘ontdekte’ een paar prachtige soorten.

Vera Greutink plant een ‘eetbare’ haag volgens de principes van de permacultuur. De haag bestaat uit verschillende soorten planten die ieder iets eetbaars of medicinaals bieden. Hij geeft privacy en beschutting, nectar voor bijen, een schuilplek voor vogels en je kunt er ook nog van oogsten!

We hebben ook een terugblik in beeld op het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken, een kerstschikking en een verslag van de workshop Freestyle Bloemschikken bij de afdeling Utrecht,

Edwin, Minke en Ayse werken weer gestaag door in hun volkstuin. Zij bereiden de tuin voor op de winter en kijken alvast vooruit naar het volgende tuinseizoen. Zij snoeien blauweregen en druif, stekken de druif, planten uitjes en oogsten boerenkool. Als dat geen winter is!

Geniet van dit nummer!

Word lid Koop een los nummer