Veldbloemen brengen kleur in je tuin! (Advertorial)  

Veldbloemen brengen kleur in je tuin! (Advertorial)  

Steeds meer tuinliefhebbers ontdekken het plezier van het inzaaien van veldbloemenmengsels in plaats van vaste planten of gazongras. Het geeft een prachtige, gevarieerde kleurexplosie én helpt bijen en vlinders.

Deze advertorial is een samenwerking met Limagrain

Veldbloemen passen overal

Zaadmengsels van wilde bloemen zijn dankzij de grote variëteit aan soorten enorm breed inzetbaar. Voor elke grondsoort, oppervlakte en omstandigheden zijn wel geschikte bloemenmengsels te vinden met soorten die zich goed thuis voelen. Veldbloemen passen daarom perfect in elke tuin, border, plantsoen en in het openbaar groen.

Langdurig variërende bloei

Wanneer eind juni de eerste bloemen in bloei komen, zorgen veldbloemen tot in oktober voor een prachtig schouwspel van geuren en kleuren. Een bloeiende bloemenweide verandert continu, omdat steeds andere soorten in bloei komen.

De vele voordelen

Overweeg dus eens om bloemen in te zaaien in de plaats van vaste planten, gazongras of bestrating. Tuinliefhebbers die kennis maken met veldbloemen zijn razend enthousiast, want:

  • Het brengt kleur en geur in je omgeving
  • Het geeft meer variatie: er komen steeds andere soorten in bloei
  • Het stimuleert de biodiversiteit en geeft voeding aan bijen, vlinders en vogels
  • De kosten zijn ten opzichte van vaste planten of bestrating erg laag
  • Het vraagt weinig onderhoud ten opzichte van gras


Veldbloemen inzaaien

De beste start voor een mooi bloemenveld is een vals zaaibed, om onkruiden te laten kiemen en op te ruimen. Zaai eenjarige bloemenmengsels van maart tot juni, meerjarige mengsels kan je ook in het najaar nog zaaien. Meng de zaden met wit zand zodat je ze mooi kan verdelen. Niet bemesten geeft de rijkste bloei. In de kiemfase is voldoende vocht nodig, daarna redden de bloemen zich wel! Bekijk hier een instructievideo.

Online bestellen

Limagrain levert al decennia professionele veldbloemenmengsels aan hoveniers, gemeenten en terreinbeheerders. Met onze nieuwe webshop is ons grootste veldbloemenassortiment van Nederland nu ook toegankelijk voor tuinliefhebbers! Je vindt er een filtermenu om de mengsels te vinden die in jouw tuin passen, veel foto’s van elk mengsel en dit voorjaar krijg je 20 gram Honey Bee bloemenzaad gratis bij je bestelling! Ga naar de webshop.
 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK